Publicitat
Publicitat

L'il·lustrador Kim, a Andorra per presentar l'exposició 'El arte de volar'

El fons bibliogràfic del Museu la Massana Còmic, amb més de 2.000 documents, ja es pot consultar 'online'

Després de la miscel·lània d'originals sobre els darrers cinc anys del Museu la Massana Còmic, que es va tancar al mes de febrer, i tot i que oberta des del 28 de febrer, aquest dimecres es presenta oficialment 'El Arte de Volar', amb el seu il·lustrador, Kim. L'autor vindrà a la presentació seguint amb la voluntat del Museu d'intentar garantir un contacte directe amb cadascun dels autors que passen per la Massana. 'El Arte de Volar' és el retrat d'una Espanya convulsa i castigada per la guerra civil, vista a través de les experiències de la mare i el pare del guionista de l'obra, Antonio Altarriba. La inauguració de la mostra serà a les 20.30 hores, i es podrà visitar fins el 8 d'abril.

La següent exposició serà del 12 d'abril al 13 de maig i estarà centrada en la figura d'Adolphe Sax, a través de la mirada de diferents artistes franco-belgues i que servirà de prèvia per donar el tret de sortida al saló La Massana Còmic 2017.

A més, el Museu la Massana Còmic també acollirà una mostra sobre els 100 anys del TBO, amb originals cedits per un col·leccionista del país. Una altra de les mostres estarà centrada en el còmic que estan preparant els Castellers d'Andorra per acostar aquesta tradició als infants. La temporada es tancarà amb una exposició sobre l'animador i il·lustrador Arturo Moreno, un dels dibuixants de la primera pel·lícula d'animació europea, 'Garbancito de la Mancha'.

En aquest sentit el president de l'ARCA, Joan Pieras, ha explicat que "al 2010 ens vam comprometre a mantenir el Museu viu i per això estem portant durant tot l'any exposicions d'alt nivell". Per això s'han establert col·laboracions amb entitats com l'Andorra Sax Fest, els Castellers d'Andorra, l'Associació de Frikis d'Andorra, l'Ambaixada de Bèlgica a Madrid i l'editorial Diminuta.

Museu online

D'altra banda, des d'aquest mateix dimarts el fons bibliogràfic del Museu la Massana Còmic es pot consultar a través del portal de la xarxa de biblioteques d'Andorra, amb enllaç directe a través de la pàgina www.lamassanacomic.ad. El catàleg ofereix una completa descripció de més de dos mil documents, a més de permetre fer la reserva. "D'aquesta manera encetem un nou cicle al Museu, donant més visibilitat al seu fons", ha assegurat aquest dimarts la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo.

Avançament de la Massana Còmic
Tot i que la presentació de la programació completa de la 21a Massana Còmic es presentarà el mes que ve, durant l'acte d'aquest dimarts s'ha presentat ja el cartell d'aquesta edició, il·lustrat per Joan Mundet. Pieras no ha volgut rebel·lar els elements del cartell, tot i que s'intueix, al fons de l'escena èpica, el campanar d'una església inspirada en el romànic andorrà.

El saló tindrà lloc del 21 al 23 d'abril i comptarà de nou amb la col·laboració de la SAC, amb una conferència sobre la trajectòria del TBO.

El contingut de les diferents edicions del saló es poden consultar a la web de la Massana Còmic, que en els darrers mesos ha fet un important treball de bolcatge de tota la informació.