Economia 19/07/2017

El Govern retribuirà els complements salarials als eventuals de l'administració pública

Xavier Espot destaca que aquesta mesura és "transitòria i d'equitat"

Ana
2 min
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. / J. R. (ANA)

Andorra la VellaDesprés d'anys de reivindicació, el funcionariat eventual veurà complerta una de les seves principals peticions, la retribució dels complements salarials. I és que, segons ha anunciat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que aquest dimecres ha fet de portaveu del Govern, els eventuals de l'administració pública gaudiran de les mateixes plusvàlues que el personal indefinit, pel que fa a dietes, hores extres o nocturnitat, entre altres.

La proposta engegada per la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, i aprovada aquest dimecres en consell de ministres, implicarà la regularització dels contractes existents fins a la data, així com l'aplicació de les noves condicions a aquells que s'incorporin com a eventuals a partir d'ara. Una mesura d'equitat, segons ha ressaltat el titular d'Afers Socials, Justícia i Interior, que permetrà unificar les retribucions salarials dels treballadors públics. De la mateixa manera, Espot ha admès que "hem considerat que no podíem esperar més i que aquesta situació d'iniquitat no podia continuar existint".

L'aprovació d'aquesta modificació serveix com a mesura transitòria de la futura Llei de la funció pública que, segons ha assenyalat Espot, "aviat s'entrarà a tràmit parlamentari". En relació a aquesta modificació, Espot ha remarcat que "és millors fer-ho ara, que a les acaballes de la legislatura, perquè si no se'ns hagués acusat d'electoralisme". En total, aquesta mesura podria afectar més de 600 eventuals, segons les dades que es disposen de l'any passat. Tot i això, l'executiu ja va anunciar ara fa uns mesos que durant aquest any s'aniria regularitzant la situació de gairebé 300 treballadors no indefinits.

D'altra banda, el portaveu de l'executiu també ha anunciat que, a petició del ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la titular de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, s'ha aprovat un complement pels col·laboradors educatius que no arribin al salari mínim. Fins ara, el personal que no arribava al salari mínim interprofessional havia de compensar aquesta diferència, per tal de garantir la seva cobertura a la CASS. Per aquest motiu, el Govern ha implementat aquest complement per fer front a aquesta situació, ja que en molts casos el fet que no s'arribés al salari mínim venia donat per la dedicació horària –no es realitzaven 40 hores setmanals–. Aquests canvis que entraran en vigor a partir del curs vinent afectaran entre 6 i 7 persones del total de 21 col·laboradors educatius, que ha contractat el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, tal com ha assenyalat Espot.

stats