Economia 15/06/2017

L'Empresa Familiar Andorrana creu que l'heliport "hauria de ser ja una realitat"

També reclamen més participació i informació sobre la negociació de l'acord d'associació amb la UE

ARA Andorra
2 min
El president de l'Empresa Familiar Andorrana, Francesc Mora.

Andorra la Vella"No es pot pensar un escenari on no es faci l'heliport", així ho ha assegurat el president de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), Francesc Mora, en una trobada amb els mitjans de comunicació celebrada aquest dijous al matí. Per l'associació empresarial, l'heliport és una infraestructura bàsica per a Andorra, no només pel transport de passatgers, sinó per seguretat. Per a Mora, l'heliport "hauria de ser ja una realitat" i ha recalcat que "és una obligació del Govern".

L'associació empresarial defensa que la combinació entre l'heliport i l'aeroport Andorra-La Seu "ha de ser una porta d'entrada que no es pot demorar més". Un aeroport que els empresaris andorrans creuen que ha d'acabar de desenvolupar-se i ser "més operatiu". El secretari tècnic de l'EFA, Joan Tomàs, ha indicat que aquesta "infraestructura bàsica" permetrà que Andorra es converteixi en un punt turístic i emprenedor "més enllà dels països veïns".

Queixes de desinformació sobre l'acord d'associació amb la UE

Les negociacions sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea també és un tema que l'EFA considera transcendent en l'actualitat del país, ja que implica "conseqüències estructurals i fer canviar el marc empresarial". Els empresaris asseguren que és un bon moment per negociar i ser "creatius en el procés" perquè la mateixa UE està en un moment de redifinició i reforma important.

El president de l'associació ha reclamat la necessitat de crear "vies de participació i informació perquè la societat andorrana sigui conscient de la magnitud del que s'està negociant i ser-ne partícip". L'EFA ha expressat la seva sensació de desinformació respecte el procés de negociació, perquè "no sabem cap on avança", ha assegurat Mora. A més, ha afegit que no volen acceptar un acord on no hi hagin participat tots els estaments socials.

De moment, des dels empresaris andorrans miren el procés amb "preocupació i prudència". No volen opinar sobre el contingut de les negociacions perquè asseguren que "no es pot opinar sobre coses que no sabem". L'EFA ha demanat ajuda a un equip d'experts perquè els empresaris puguin formar-se una opinió sobre l'acord i identificar els objectius a negociar. Aquests assessors els han posat també a disposició dels partits polítics per mantenir una col·laboració institucional.

Precisament, per "crear un criteri propi", l'EFA organitza una jornada sobre la Unió Europea el proper mes d'octubre. Els empresaris confien que en aquell moment de l'any el capítol de mercaderies ja s'haurà tancat i les negociacions estiguin més avançades. L'objectiu de l'organització de l'acte és generar el clima que s'està negociant un assumpte molt rellevant pel país, que la gent se senti partícip i formar una opinió més fonamentada que serveixi a l'hora de mantenir un diàleg amb el Govern.

stats