El nou edifici on s'ubicarà Can Manel, a la part alta d'Escaldes / D.R.

Purito Rodríguez i Flinch s'embarquen plegats en una aventura empresarial

Seran socis del nou Can Manel, ubicat al nucli antic d'Engordany, i que obrirà a finals d'any

Carles Flinch, en plena actuació / C.F. Video

Carles Flinch: "Em vaig sentir igual que un nen a Disneyland"

Un filet de bou amb rissoto de bolets, salsa de vi negre amb foie i verduretes de guarnició va ser la proposta del xef per donar a conèixer el potencial andorrà al prestigiós concurs Bocuse d'Or

El xef executiu de Bio Bio, Jordi Planes

Una empresa andorrana vol "democratitzar" l'alimentació ecològica

Bio Bio presenta una gamma de productes que distribueix a l'Hospital, les pistes de Pal i Arinsal, hotels i comerços del país

UN MES D'ESCUDELLES

2.000 racions d'escudella per passar el fred a Escaldes-Engordany

2.000 racions d'escudella per passar el fred a Escaldes-Engordany

Destacada afluència de públic tenint en compte que “avui és un dia entre setmana i costa que es mogui la gent”

El repartiment de les racions d'escudella a la capital / M.F. (ANA)

Desafiant el fred a l'escudella de la capital

S'han repartit entre 4.000 i 4.500 racions i la gent ha apostat per menjar-se el plat a casa

L'escudella de Sant Antoni d'Encamp

1.500 racions d'escudella per celebrar els 30 anys de Sant Antoni d'Encamp

Els Encants de Sant Antoni recapten 1.685 euros per la venda d'embotits i coques

Avui, escudella

Les tradicions són una gran oportunitat perquè durant l'any el país es doni a conèixer tal com és

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

El Baró de Rothschild i els seus vins visiten l'Hermitage

Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa, Carles Abellan i Fina Puigdevall, tots amb estrella Michelin, van ser els encarregats de la proposta gastronòmica d'un sopar que va comptar amb la presència de nombroses personalitats polítiques i del món empresarial

Manel Ara i Esther Vila, de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA)

'Andorra a Taula' planteja esdevenir una marca de promoció gastronòmica del país

El sector de la gastronomia planteja reforçar l'atractiu gastronòmic del país com a reclam en el mercat català

VISITA DE XEFS AMB ESTRELLA

Joan Roca: “Cuinar plegats és una festa, una 'jam session'”

Els cuiners Joan Roca, Nandu Jubany i Hideki Matsuhisa cuinen junts el sopar de celebració dels 10 anys de l'hotel Sport Hermitage de Soldeu

Les autoritats tallen la cinta per inaugurar la Trobada de Microproductors de Vi

La Trobada de Microproductors de Vi es marca com a objectiu "internacionalitzar" l'esdeveniment

Exposen 61 cellers d’arreu del món

Un dels establiments de la 25a Mostra gastronòmica d'Andorra Video

25 anys de Mostra gastronòmica

Ordino celebra els vint-i-cinc anys de la Mostra gastronòmica amb la idea de donar-li continuïtat durant tot l'any

Manel Oliva, el propietari de l'Aigüeta

35 anys i 12.645 menús a l'Aigüeta

El Restaurant l'Aigüeta tanca avui les seves portes després de 35 anys i mig de funcionament. Parlem amb Manel Oliva, el seu propietari

Presentació de la 10a edició d'Andorra a Taula

Un Andorra a Taula de llegums

Els 33 restaurants participants confien a repartir fins a 7.000 menús

Neix BioBo, la primera empresa de menjars preparats amb certificat ecològic europeu

Tot el procés alimentari fins que arriba al consumidor és 100% ecològic, i cuinat al país

Begudes vegetals

El 'boom' de les begudes (llets) vegetals: n'hi ha per a tant?

Els darrers anys han proliferat les alternatives per substituir la ingesta de llet animal: amb avena, arròs, ametlla, soja i, fins i tot, coco i xufa. Però, són igual de saludables?

Un plat de la Massana Fogons / Comú de la Massana

Bolets, fruites de tardor, carns, verdures i llegums envaeixen la Massana

Dissabte arrenca la novena edició de la Massana Fogons

Els germans Roca

Joan Roca: "Sóc cuiner i prou. No em sento ni artista ni artesà"

Joan, Josep i Jordi Roca són tres germans virtuosos i irrepetibles al món de la cuina, situats en l'elit però sense oblidar els seus orígens. Ens fan un repàs al canvi espectacular que ha viscut el sector els darrers 20 anys,  canvi on ells hi tenen molt de protagonisme

Carn d'Andorra / M.T.

Comencen les terceres jornades de les 'Carns del Món'

Fins al 30 de setembre, Borda Estevet proposa plats provinents des d'Andorra fins al Japó

La borda Sabaté / MENJA'T ANDORRA

Borda Sabaté: de la pastura a la vinya

A Andorra també tenim terrasses amb vinya. Com al Priorat o d’altres zones d’orografia complicada, el celler Borda Sabaté treballa 12 petites parcel·les amb molta cura i dedicació per elaborar uns vins amb identitat pròpia

Els inicis de Cava Benito

Cava Benito: 60 anys d'impecable trajectòria

L'any 1956 Benet Lluelles i Nadal obria un negoci dedicat a la importació, comercialització i venda de vins; sis dècades més tard és un d’aquells establiments que donen valor al comerç andorrà

Tapes, menú i terrassa a la fresca per al renovat Bare Nostrum

Tapes, menú i terrassa a la fresca per al renovat Bare Nostrum

Des de l'esmorzar fins al còctel a última hora del dia, el bar-restaurant s'erigeix com a alternativa gastronòmica i d'oci en ple centre de Sant Julià de Lòria

Un plat típic tailandès

Cuina de contrastos

Més enllà del clàssic Pad Thai, la gastronomia tailandesa proposa una barreja de sabors i combinacions d’ingredients per assolir plats sorprenents

Els inicis de Casa Canut / Canut

Restaurant Casa Canut: amb la Q de qualitat

Referent gastronòmic i d’allotjament al país, compta ja amb un segle de vida

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

El gastrònom andorrà fa un repàs a la seva trajectòria i a com va iniciar un negoci que ara és referent al país. Home polifacètic, però per sobre de tot "botiguer de taulell" i dedicat a satisfer les persones que venen a la seva 'gourmeterie'

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre / C.G.

Els xefs andorrans espremen la creativitat amb el llegum com a punt de partida

Medi Ambient edita un llibre de receptes amb aquest ingredient combinant-lo amb productes del país

Cereals ecològics / C.G.

Els cereals, indispensables a l’esmorzar...però quins?

Avena, espelta, ordi, muesli o els cornflakes ecològics que tan agraden als nens són opcions recomanables per començar el dia amb la màxima energia

Pedro Campos, gerent de Nectar Vi, junt amb el conseller de Comunitats Portugueses David Borges, el Cònsol Honorari de Portugal José Manuel Da Silva i Pablo Vivancos, gerent d’illa Carlemany

Potenciant els productes "de nivell" portuguesos

Del 3 al 9 de juny, diverses entitats commemoraran al centre comercial illa Carlemany el Dia de Portugal, de Camöes i de les Comunitats Portugueses en què la gastronomia autòctona serà un dels eixos fonamentals

Classe magistral de cocteleria de Javier de las Muelas a Sant Julià de Lòria

Els secrets d'un bon còctel

Més d'un centenar de persones s'endinsen en el món dels còctels amb Javier de las Muelas

Productes del Rebost del Padrí /M.T.

Producció autòctona per tornar a les arrels

El reconeixement de la carn d’Andorra amb una IGP és la culminació d’una aposta creixent pel que es produeix al país

Una imatge d'una plantació de vinyes

El segell de qualitat del vi, en la recta final

Aquesta garantia interna serà el pas previ perquè aquest vi pugui aconseguir una certificació europea, una Indicació Geogràfica Protegida (IGP)

No només les pastes contenen sucre / GETTY

Croissants, galetes… per què són irresistibles (i per què t'hi hauries de resistir)

L'avanç de malalties com el sobrepès o la diabetis han fet centrar l'atenció en el sucre. Però evitar-lo no és fàcil. T'expliquem per què

Els guanyadors del certamen / Europain France

El millor pa del món es fa a... Corea del Sud

El país asiàtic queda en primer lloc a la Copa del Món dels forners, que se celebra a França

Xocolata

La xocolata: Irresistible i saludable

Xavier Vilarrubla, mestre xocolater i propietari de la pastisseria Vilarrubla, treballa amb passió un producte amb beneficis energètics i per al nostre cervell, entre d'altres

L'equip del restaurant Buda al complet

Andrés Riestra s'atreveix amb un 'cocido' molt andorrà

Els productes autòctons són els protagonistes de la nova proposta del xef pel restaurant Buda

L'edifici Cubik d'Encamp / G.LL.T.

El centre francès Vatel aterra al país al setembre amb un bàtxelor en direcció hotelera

S'ubicarà a l'edifici Cubik d'Encamp i els alumnes realitzaran pràctiques en hotels del país, que reclamen des de fa temps personal d'aquest perfil professional

El director de l'Andorra Park Hotel, Jordi Capella / G.L. (ANA)

Neix 'Menja't Andorra', la revista per difondre el patrimoni gastronòmic del país

La publicació està impulsada per l'Andorra Park Hotel amb la vocació de servir a tot el món gastronòmic del país

Algunes tapes de la ruta

Tret de sortida de la 9a Ruta de la Tapa

La Ruta de la Tapa s'allargarà un dia més i espera superar els 1.900 participants

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Josep Maria Benet, cuiner per vocació i per treball arriba a Andorra l’any 1969 provinent d’Artesa de Lleida. Gairebé 50 anys després Marc Benet segueix el negoci sense oblidat els orígens


Calçotada popular a Andorra la Vella

Andorra la Vella i Valls estrenyen llaços entre 6.000 calçots

La commemoració del mig segle d’agermanament serveix perquè les dues ciutats reactivin relacions

Un moment de la jornada Cheese Day / J.B.

Cheese Day a Illa Carlemany

Helio Flores va sorprendre tothom amb un treball, Coctels&Cheese, en què va elaborar còctels on els formatges d’ovella de la formatgeria La Antigua van ser els protagonistes.

Els assistents cuinant durant el taller sobre alimentació durant el tractament de càncer

Receptes i aliments per millorar el tractament de càncer

Aquest dissabte al matí s'ha realitzat el taller sobre l'alimentació durant el tractament de càncer

Una de les propostes gastronòmiques de Lo Mandongo / Comú de la Massana

El porc acapara el protagonisme a la Massana

Les jornades de cuina d'hivern Lo Mandongo arriben a la seva desena edició i incorporen com a novetat un menú de calçots

Presentació pública del campus gastronòmic Gasma

Professionalització culinària

El centre gastronòmic espanyol Gasma ha presentat la seva oferta a Andorra per la potencialitat turística

Dieta i exercici, els aliats del 'detox' natural del cos

Dieta i exercici, els aliats del 'detox' natural del cos

Així funciona el reciclatge intern del cos… i això és el que pots fer per estimular-lo

Existeix una alternativa natural al sucre?

Existeix una alternativa natural al sucre?

Desbordada per la creixent mala premsa del sucre, la indústria de l'alimentació treballa contra rellotge per trobar un substitut que sigui acceptat per uns consumidors cada cop més conscienciats

Barcelona ja té el seu tres estrelles

Barcelona ja té el seu tres estrelles

El restaurant Lasarte de Martín Berasategui guanya el màxim guardó que atorga la guia Michelin

3 Comentaris

El porc protagonitza la Festa Culinària d'Encamp, apta per a celíacs

El porc protagonitza la Festa Culinària d'Encamp, apta per a celíacs

Hi han participat una trentena de plats, una desena sense glúten

Alguns dels plats que es van preparar en l'edició anterior / Arxiu ANA

24a Festa Culinària a Encamp amb plats sense gluten

La cita serà aquest dissabte 19 de novembre al Complex Esportiu i Sociocultural i el producte principal serà la carn de porc

ROVELLÓ

Bolets, un mos deliciós

Us descobrim les espècies més comunes, les millors maneres de cuinar-los, i quins hem d’evitar

3 Comentaris

Ens hem obsessionat  a  menjar sa?

Ens hem obsessionat a menjar sa?

Cada cop hi ha més gent que menja menys carn i fa més exercici, però la ‘mens sana in corpore sano’ no s’aconsegueix amb fanatismes

La ministra d'Agricultura, Sílvia Calvó, i la de Cultura, Olga Gelabert abans del lliurament dels premis

Productes d'alçada per millorar la imatge del país

'A l'alçada d'Andorra només es poden fer les coses bé' és l'eslògan que acompanya la nova marca dels Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra

La cuina nipona

La cuina nipona: bona, sana i detallista

Amb l’arròs com a principal protagonista, és una gastronomia mil·lenària amb molta presència de peix cru, verdures i algues

Josep Antón Azurmendi / SERGI PÉREZ

Azurmendi: "Els darrers anys hem devaluat el servei entre tots, sobretot per raons de rendibilitat"

El restaurador, que compta amb una llarga trajectòria tant dins com fora del país, alaba la qualitat de la restauració andorrana tot i que en lamenta el seu servei, devaluat per falta de qualitat del personal. Pel que fa a la Unió Hotelera, critica la manca d'implicació dels seus associats

Gaspatxo

Plats d'estiu: amanides, gaspatxo i sopes fredes

Gràcies a l’evolució dietètica, la facilitat d’obtenir nous productes i la creativitat dels cuiners, les amanides han passat de tenir una posició més aviat menyspreada a gaudir d’una de privilegi

Anem de tapes!

Anem de tapes!

Divuit restaurants s'adhereixen a la primera edició d''Andorra de Tapes'

Pasta d’espelta amb col llombarda

Sant Joan pot ser saludable?

La revetlla no ha de ser sinònim d’excessos, amb més verdura i fruita el menú pot ser gustós i sa

El xef Andrés Riestra durant la presentació / SERGI PÉREZ

Rentat de cara al Buda per potenciar el concepte de bona gastronomia

Els ‘gardens’ queden inaugurats oficialment per a la temporada d’estiu, els quals es podran gaudir amb una nova proposta de tapes i música en directe

Quinoa, goji, col verda… per què ingerir superaliments pot no servir de res

Quinoa, goji, col verda… per què ingerir superaliments pot no servir de res

Estudiats en un laboratori molts aliments tenen efectes especialment beneficiosos per a la salut. Però el que funciona en un laboratori no sempre funciona al plat. T'expliquem per què

Una imatge dels guanyadors i els membres del jurat i patrocinadors

Premi al millor còctel

El Lycée Comte de Foix ha organitzat aquest any un concurs per premiar el millor bàrman amb la voluntat que tingui continuïtat l'any que ve

Ferran Adrià: “Sóc cuiner sense restaurant però genero coneixement per a tot el món”

Ferran Adrià: "Sóc cuiner sense restaurant però genero coneixement per a tot el món"

El xef de l'Hospitalet insisteix en el concepte culinari mundial que defensa

Benvinguts al món dels crudivegans: només vegetals crus

Benvinguts al món dels crudivegans: només vegetals crus

Creix l’interès per aquest estil de vida que propugna l’alimentació viva i sense cap tipus de cocció

10 aliments que rejoveneixen més que el Botox

Deu aliments que rejoveneixen més que el bòtox

Un cirurgià plàstic recull en un llibre la llista dels aliments més indicats per rejovenir la pell

Menjar pollastre afecta el desenvolupament genital dels nens, segons PETA

El que li passarà al penis del teu fill si menges pollastre, segons PETA

Polèmica per un vídeo on l'associació animalista defensa, a través d'un estudi manipulat, que consumir aquest aliment escurça la llargària del penis

9 Comentaris

"És només aigua, i està neta"… Per què no és bona idea reutilitzar una ampolla de plàstic

"És només aigua, i està neta"… Per què no és bona idea reutilitzar una ampolla de plàstic

A oficines, universitats i gimnasos, molta gent reomple la mateixa ampolla, però els estudis alerten del perill que comporta fer-ho

27 Comentaris

L’all, un aliment curatiu que va directe al cor

L’all, un aliment curatiu que va directe al cor

Nous estudis investiguen les virtuts cardiovasculars d’aquest bulb asiàtic tan arrelat a la dieta mediterrània

Cebiche de cigala i cloïsses amb llet de tigre del Nuba.

El plaer cru

La no-cocció lidera un sector de la gastronomia que compta de mica en mica amb més seguidors

Integral, sense greix, sense sucre… l'engany dels aliments 'saludables'

Integral, sense greix, sense sucre… l'engany dels aliments 'saludables'

La conscienciació sobre la importància de la dieta ha omplert les botigues de productes que es presenten com a saludables. Però les aparences enganyen

Martini busca renovar l’aperitiu

Martini busca renovar l’aperitiu

Després de 153 anys la històrica marca es fixa ara un nou objectiu: renovar l’aperitiu i universalitzar un nou còctel, el Martini & Tonic

Maca en pols

Afrodisíac natural o engany comercial? Tot el que volies saber sobre la maca

L'arrel de maca s'ha posat de moda per les seves possibles propietats afrodisíaques. Són certes, o es tracta només de màrqueting?

Els sis xefs presents a l'esdeveniment celebrat a Suïssa

Nandu Jubany mostra la cuina que es fa a Andorra en un esdeveniment plagat d’estrelles a Suïssa

El xef de l'Sport Hotel Hermitage & Spa va sorprendre els comensals amb uns Gnocchi a la carbassa amb sèrum de parmesà i pernil, així com amb l'arròs de gambes de Palamós

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

Begudes vegetals

El 'boom' de les begudes (llets) vegetals: n'hi ha per a tant?

Els darrers anys han proliferat les alternatives per substituir la ingesta de llet animal: amb avena, arròs, ametlla, soja i, fins i tot, coco i xufa. Però, són igual de saludables?

Cereals ecològics / C.G.

Els cereals, indispensables a l’esmorzar...però quins?

Avena, espelta, ordi, muesli o els cornflakes ecològics que tan agraden als nens són opcions recomanables per començar el dia amb la màxima energia

La llentia vermella, digestiva i molt recomanada pels nadons

Els llegums, també a l'estiu i com a millors aliats per perdre pes

La llentia vermella i la caviar són noves modalitats amb cada vegada més adeptes que combinen a la perfecció amb cremes i amanides

BLOGS

Josep Lluís Trabal

Cinc bons restaurants a pistes a Andorra

“A pistes no es menja bé”. Al proper que li senti dir això es guanya una gardela!

Joan Berenguer

El xampany, escollim-lo bé!

Podem trobar xampanys econòmics, però, creieu-me! no val la pena: les autèntiques joies es fan pagar a preu d’or

Gracia Linde

Crema de carbassa amb un toc de gràcia

Hi ha moltes variants de cremes, es pot fer de carbassa, de carbassó, de pastanaga; en resum, amb les combinacions que més us agradin, us puc assegurar que aquesta recepta tan saludable i senzilla no us decebrà

Gerard Arimon

'Food bloguers': entre l'afició i l'obsessió

Els darrers anys s'han multiplicat per tot arreu, més ràpid que els 'gremlins' en un dia de pluja, els aficionats a la gastronomia que pengen fotos i opinions en blogs, perfils de Facebook o Instagram

1 Comentaris

REVISTES