Marc Gil, nutricionista de Bio Bio, presenta el Tri-Plat / C.G. (ANA)

Un menú de Harvard i Cambridge per a l'hospital

Bio Bio posa en marxa un plat saludable per convertir la cafeteria de Meritxell en lloc de referència per als que dinen fora de casa entre setmana

Cúrcuma en pols, a De Bon Gra / C.G.

La cúrcuma, superaliment o colorant alimentari?

Originària de l'Àsia, ha arribat amb força a occident com a espècia que ajuda a combatre el càncer, malalties hepàtiques i per millorar la memòria

Llibre, rosa i tapa, a Sant Julià

Llibre, rosa i tapa, a Sant Julià

Vuit escriptors signaran les seves obres a la plaça Laurèdia, per Sant Jordi

RESTAURACIÓ A PISTES

Tot l’equip de cuina del sopar a Grandvalira / Eugenio Cabaleiro

Conclau de xefs andorrans a Grandvalira

Set cuiners del país demostren en un sopar com la gastronomia és un reflex de la identitat d’Andorra

Presentació del projecte de col·laboració de Grandvalira amb la Fundació Alícia

La Fundació Alícia millorarà la gastronomia de Grandvalira

La Fundació Alícia i Grandvalira han posat en marxa un projecte de col·laboració per augmentar la qualitat de la gastronomia que ofereixen els restaurants de l'estació

Una terrassa a Grandvalira amb xampany Veuve Clicquot

L'esquí és l'excusa

Les estacions eleven la qualitat dels seus restaurants amb propostes sorprenents i altament elaborades

Menús per promocionar la cuina francesa

Menús per promocionar la cuina francesa

Fins al 26 de març 19 restaurants participen a la iniciativa 'Goût de France'

EL SECTOR ES REIVINDICA

Carn a la brasa a la Borda Raubert  / J.R.

Gastronomia andorrana: reclam turístic per explotar

La cuina de país es reivindica com a pota prioritària de l’essència andorrana

Carles Flinch: “Com més soroll fem  tots els cuiners, més visibilitat”

Carles Flinch: “Com més soroll fem tots els cuiners, més visibilitat”

Carles Flinch és un cul de mal seient, home de cuina, defensor de la tradició però també curiós amb les noves tendències

Lydia Escanciano: “La cuina de tota la vida  i les noves tendències  no s’han de combinar”

Lydia Escanciano: “La cuina de tota la vida i les noves tendències no s’han de combinar”

Lydia Escanciano estima els fogons. Però també el tracte diari, cuidar tots els detalls del servei i el menjar de tota la vida andorrà

Christian Zanchetta: “El turista no surt de la zona comercial i es perd  la gastronomia del país”

Christian Zanchetta: “El turista no surt de la zona comercial i es perd la gastronomia del país”

Christian Zanchetta és l’únic xef a Andorra que ha aconseguit captar l’atenció de la Guia Michelin, tot i que en l'actualitat ha emprès una nova aventura empresarial

El nou edifici on s'ubicarà Can Manel, a la part alta d'Escaldes / D.R.

Purito Rodríguez i Flinch s'embarquen plegats en una aventura empresarial

Seran socis del nou Can Manel, ubicat al nucli antic d'Engordany, i que obrirà a finals d'any

Carles Flinch, en plena actuació / C.F. Video

Carles Flinch: "Em vaig sentir igual que un nen a Disneyland"

Un filet de bou amb rissoto de bolets, salsa de vi negre amb foie i verduretes de guarnició va ser la proposta del xef per donar a conèixer el potencial andorrà al prestigiós concurs Bocuse d'Or

El xef executiu de Bio Bio, Jordi Planes

Una empresa andorrana vol "democratitzar" l'alimentació ecològica

Bio Bio presenta una gamma de productes que distribueix a l'Hospital, les pistes de Pal i Arinsal, hotels i comerços del país

UN MES D'ESCUDELLES

2.000 racions d'escudella per passar el fred a Escaldes-Engordany

2.000 racions d'escudella per passar el fred a Escaldes-Engordany

Destacada afluència de públic tenint en compte que “avui és un dia entre setmana i costa que es mogui la gent”

El repartiment de les racions d'escudella a la capital / M.F. (ANA)

Desafiant el fred a l'escudella de la capital

S'han repartit entre 4.000 i 4.500 racions i la gent ha apostat per menjar-se el plat a casa

L'escudella de Sant Antoni d'Encamp

1.500 racions d'escudella per celebrar els 30 anys de Sant Antoni d'Encamp

Els Encants de Sant Antoni recapten 1.685 euros per la venda d'embotits i coques

Avui, escudella

Les tradicions són una gran oportunitat perquè durant l'any el país es doni a conèixer tal com és

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

El Baró de Rothschild i els seus vins visiten l'Hermitage

Nandu Jubany, Hideki Matsuhisa, Carles Abellan i Fina Puigdevall, tots amb estrella Michelin, van ser els encarregats de la proposta gastronòmica d'un sopar que va comptar amb la presència de nombroses personalitats polítiques i del món empresarial

VISITA DE XEFS AMB ESTRELLA

Joan Roca: “Cuinar plegats és una festa, una 'jam session'”

Els cuiners Joan Roca, Nandu Jubany i Hideki Matsuhisa cuinen junts el sopar de celebració dels 10 anys de l'hotel Sport Hermitage de Soldeu

Un dels establiments de la 25a Mostra gastronòmica d'Andorra Video

25 anys de Mostra gastronòmica

Ordino celebra els vint-i-cinc anys de la Mostra gastronòmica amb la idea de donar-li continuïtat durant tot l'any

Manel Oliva, el propietari de l'Aigüeta

35 anys i 12.645 menús a l'Aigüeta

El Restaurant l'Aigüeta tanca les seves portes després de 35 anys i mig de funcionament. Parlem amb Manel Oliva, el seu propietari

Els germans Roca

Joan Roca: "Sóc cuiner i prou. No em sento ni artista ni artesà"

Joan, Josep i Jordi Roca són tres germans virtuosos i irrepetibles al món de la cuina, situats en l'elit però sense oblidar els seus orígens. Ens fan un repàs al canvi espectacular que ha viscut el sector els darrers 20 anys,  canvi on ells hi tenen molt de protagonisme

La borda Sabaté / MENJA'T ANDORRA

Borda Sabaté: de la pastura a la vinya

A Andorra també tenim terrasses amb vinya. Com al Priorat o d’altres zones d’orografia complicada, el celler Borda Sabaté treballa 12 petites parcel·les amb molta cura i dedicació per elaborar uns vins amb identitat pròpia

Els inicis de Cava Benito

Cava Benito: 60 anys d'impecable trajectòria

L'any 1956 Benet Lluelles i Nadal obria un negoci dedicat a la importació, comercialització i venda de vins; sis dècades més tard és un d’aquells establiments que donen valor al comerç andorrà

Tapes, menú i terrassa a la fresca per al renovat Bare Nostrum

Tapes, menú i terrassa a la fresca per al renovat Bare Nostrum

Des de l'esmorzar fins al còctel a última hora del dia, el bar-restaurant s'erigeix com a alternativa gastronòmica i d'oci en ple centre de Sant Julià de Lòria

Un plat típic tailandès

Cuina de contrastos

Més enllà del clàssic Pad Thai, la gastronomia tailandesa proposa una barreja de sabors i combinacions d’ingredients per assolir plats sorprenents

Els inicis de Casa Canut / Canut

Restaurant Casa Canut: amb la Q de qualitat

Referent gastronòmic i d’allotjament al país, compta ja amb un segle de vida

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

El gastrònom andorrà fa un repàs a la seva trajectòria i a com va iniciar un negoci que ara és referent al país. Home polifacètic, però per sobre de tot "botiguer de taulell" i dedicat a satisfer les persones que venen a la seva 'gourmeterie'

El director de l'Andorra Park Hotel, Jordi Capella / G.L. (ANA)

Neix 'Menja't Andorra', la revista per difondre el patrimoni gastronòmic del país

La publicació està impulsada per l'Andorra Park Hotel amb la vocació de servir a tot el món gastronòmic del país

El Trenat de Formatge, el nou pa identitari de l'Alt Urgell / Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'Alt Urgell ja té el seu pa de formatge

El nou producte identitari, elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí, es pot adquirir a tretze forns de la Seu i comarca

La dietista Imma Mañà durant la xerrada  L'espai / M.F. (ANA)

Aliments per combatre inflamacions

La dietista Imma Mañà explica que cal un equilibri entre Omega 6 i Omega 3 i defensa les propietats de la cúrcuma

Les jornades han venut prop de 1.300 menús / COMU DE LA MASSANA

Lo Mandongo revalida l'èxit

Els restaurants destaquen la bona repercussió de les jornades gastronòmiques i es manté el 'menú calçots' davant la gran demanda dels clients

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Josep Maria Benet, cuiner per vocació i per treball arriba a Andorra l’any 1969 provinent d’Artesa de Lleida. Gairebé 50 anys després Marc Benet segueix el negoci sense oblidat els orígens


Calçotada popular a Andorra la Vella

Andorra la Vella i Valls estrenyen llaços entre 6.000 calçots

La commemoració del mig segle d’agermanament serveix perquè les dues ciutats reactivin relacions

Un moment de la jornada Cheese Day / J.B.

Cheese Day a Illa Carlemany

Helio Flores va sorprendre tothom amb un treball, Coctels&Cheese, en què va elaborar còctels on els formatges d’ovella de la formatgeria La Antigua van ser els protagonistes.

Els assistents cuinant durant el taller sobre alimentació durant el tractament de càncer

Receptes i aliments per millorar el tractament de càncer

Aquest dissabte al matí s'ha realitzat el taller sobre l'alimentació durant el tractament de càncer

Una de les propostes gastronòmiques de Lo Mandongo / Comú de la Massana

El porc acapara el protagonisme a la Massana

Les jornades de cuina d'hivern Lo Mandongo arriben a la seva desena edició i incorporen com a novetat un menú de calçots

Presentació pública del campus gastronòmic Gasma

Professionalització culinària

El centre gastronòmic espanyol Gasma ha presentat la seva oferta a Andorra per la potencialitat turística

Dieta i exercici, els aliats del 'detox' natural del cos

Dieta i exercici, els aliats del 'detox' natural del cos

Així funciona el reciclatge intern del cos… i això és el que pots fer per estimular-lo

Existeix una alternativa natural al sucre?

Existeix una alternativa natural al sucre?

Desbordada per la creixent mala premsa del sucre, la indústria de l'alimentació treballa contra rellotge per trobar un substitut que sigui acceptat per uns consumidors cada cop més conscienciats

Barcelona ja té el seu tres estrelles

Barcelona ja té el seu tres estrelles

El restaurant Lasarte de Martín Berasategui guanya el màxim guardó que atorga la guia Michelin

2 Comentaris

El porc protagonitza la Festa Culinària d'Encamp, apta per a celíacs

El porc protagonitza la Festa Culinària d'Encamp, apta per a celíacs

Hi han participat una trentena de plats, una desena sense glúten

Alguns dels plats que es van preparar en l'edició anterior / Arxiu ANA

24a Festa Culinària a Encamp amb plats sense gluten

La cita serà aquest dissabte 19 de novembre al Complex Esportiu i Sociocultural i el producte principal serà la carn de porc

ROVELLÓ

Bolets, un mos deliciós

Us descobrim les espècies més comunes, les millors maneres de cuinar-los, i quins hem d’evitar

3 Comentaris

Ens hem obsessionat  a  menjar sa?

Ens hem obsessionat a menjar sa?

Cada cop hi ha més gent que menja menys carn i fa més exercici, però la ‘mens sana in corpore sano’ no s’aconsegueix amb fanatismes

La ministra d'Agricultura, Sílvia Calvó, i la de Cultura, Olga Gelabert abans del lliurament dels premis

Productes d'alçada per millorar la imatge del país

'A l'alçada d'Andorra només es poden fer les coses bé' és l'eslògan que acompanya la nova marca dels Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra

La cuina nipona

La cuina nipona: bona, sana i detallista

Amb l’arròs com a principal protagonista, és una gastronomia mil·lenària amb molta presència de peix cru, verdures i algues

Josep Antón Azurmendi / SERGI PÉREZ

Azurmendi: "Els darrers anys hem devaluat el servei entre tots, sobretot per raons de rendibilitat"

El restaurador, que compta amb una llarga trajectòria tant dins com fora del país, alaba la qualitat de la restauració andorrana tot i que en lamenta el seu servei, devaluat per falta de qualitat del personal. Pel que fa a la Unió Hotelera, critica la manca d'implicació dels seus associats

Gaspatxo

Plats d'estiu: amanides, gaspatxo i sopes fredes

Gràcies a l’evolució dietètica, la facilitat d’obtenir nous productes i la creativitat dels cuiners, les amanides han passat de tenir una posició més aviat menyspreada a gaudir d’una de privilegi

Pasta d’espelta amb col llombarda

Sant Joan pot ser saludable?

La revetlla no ha de ser sinònim d’excessos, amb més verdura i fruita el menú pot ser gustós i sa

El xef Andrés Riestra durant la presentació / SERGI PÉREZ

Rentat de cara al Buda per potenciar el concepte de bona gastronomia

Els ‘gardens’ queden inaugurats oficialment per a la temporada d’estiu, els quals es podran gaudir amb una nova proposta de tapes i música en directe

Quinoa, goji, col verda… per què ingerir superaliments pot no servir de res

Quinoa, goji, col verda… per què ingerir superaliments pot no servir de res

Estudiats en un laboratori molts aliments tenen efectes especialment beneficiosos per a la salut. Però el que funciona en un laboratori no sempre funciona al plat. T'expliquem per què

Una imatge dels guanyadors i els membres del jurat i patrocinadors

Premi al millor còctel

El Lycée Comte de Foix ha organitzat aquest any un concurs per premiar el millor bàrman amb la voluntat que tingui continuïtat l'any que ve

Ferran Adrià: “Sóc cuiner sense restaurant però genero coneixement per a tot el món”

Ferran Adrià: "Sóc cuiner sense restaurant però genero coneixement per a tot el món"

El xef de l'Hospitalet insisteix en el concepte culinari mundial que defensa

Benvinguts al món dels crudivegans: només vegetals crus

Benvinguts al món dels crudivegans: només vegetals crus

Creix l’interès per aquest estil de vida que propugna l’alimentació viva i sense cap tipus de cocció

10 aliments que rejoveneixen més que el Botox

Deu aliments que rejoveneixen més que el bòtox

Un cirurgià plàstic recull en un llibre la llista dels aliments més indicats per rejovenir la pell

Menjar pollastre afecta el desenvolupament genital dels nens, segons PETA

El que li passarà al penis del teu fill si menges pollastre, segons PETA

Polèmica per un vídeo on l'associació animalista defensa, a través d'un estudi manipulat, que consumir aquest aliment escurça la llargària del penis

9 Comentaris

L’all, un aliment curatiu que va directe al cor

L’all, un aliment curatiu que va directe al cor

Nous estudis investiguen les virtuts cardiovasculars d’aquest bulb asiàtic tan arrelat a la dieta mediterrània

Cebiche de cigala i cloïsses amb llet de tigre del Nuba.

El plaer cru

La no-cocció lidera un sector de la gastronomia que compta de mica en mica amb més seguidors

Integral, sense greix, sense sucre… l'engany dels aliments 'saludables'

Integral, sense greix, sense sucre… l'engany dels aliments 'saludables'

La conscienciació sobre la importància de la dieta ha omplert les botigues de productes que es presenten com a saludables. Però les aparences enganyen

Els sis xefs presents a l'esdeveniment celebrat a Suïssa

Nandu Jubany mostra la cuina que es fa a Andorra en un esdeveniment plagat d’estrelles a Suïssa

El xef de l'Sport Hotel Hermitage & Spa va sorprendre els comensals amb uns Gnocchi a la carbassa amb sèrum de parmesà i pernil, així com amb l'arròs de gambes de Palamós

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Cúrcuma en pols, a De Bon Gra / C.G.

La cúrcuma, superaliment o colorant alimentari?

Originària de l'Àsia, ha arribat amb força a occident com a espècia que ajuda a combatre el càncer, malalties hepàtiques i per millorar la memòria

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

Begudes vegetals

El 'boom' de les begudes (llets) vegetals: n'hi ha per a tant?

Els darrers anys han proliferat les alternatives per substituir la ingesta de llet animal: amb avena, arròs, ametlla, soja i, fins i tot, coco i xufa. Però, són igual de saludables?

Cereals ecològics / C.G.

Els cereals, indispensables a l’esmorzar...però quins?

Avena, espelta, ordi, muesli o els cornflakes ecològics que tan agraden als nens són opcions recomanables per començar el dia amb la màxima energia

La llentia vermella, digestiva i molt recomanada pels nadons

Els llegums, també a l'estiu i com a millors aliats per perdre pes

La llentia vermella i la caviar són noves modalitats amb cada vegada més adeptes que combinen a la perfecció amb cremes i amanides

BLOGS

Mireia Gernan

Quan les coses es fan bé i dius... Mirakbé!

Una filosofia de cuina innovadora i creativa que pretén sorprendre el paladar amb tapes d’autor i menús diaris a un preu assequible

Joan Berenguer

Sobretaula: cafè, copa i cigar

Consells per aconseguir les condicions òptimes per a la conservació dels cigars havans

Josep Lluís Trabal

Cinc bons restaurants a pistes a Andorra

“A pistes no es menja bé”. Al proper que li senti dir això es guanya una gardela!

Gracia Linde

Crema de carbassa amb un toc de gràcia

Hi ha moltes variants de cremes, es pot fer de carbassa, de carbassó, de pastanaga; en resum, amb les combinacions que més us agradin, us puc assegurar que aquesta recepta tan saludable i senzilla no us decebrà

Gerard Arimon

'Food bloguers': entre l'afició i l'obsessió

Els darrers anys s'han multiplicat per tot arreu, més ràpid que els 'gremlins' en un dia de pluja, els aficionats a la gastronomia que pengen fotos i opinions en blogs, perfils de Facebook o Instagram

1 Comentaris

REVISTES