Alguns dels xefs participants, amb el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles. / Comú de la Massana.

Torna La Massana Fogons

Les jornades tindran lloc de l'1 al 31 d'octubre i compten amb la participació de setze restaurants de la parròquia, reptats a oferir propostes innovadores de tardor

/ C.B. (ANA)

Diversos xefs del país ensenyen eines bàsiques de cuina a adolescents

Els tallers gratuïts tenen l’objectiu de promoure els bons hàbits i dotar d’autonomia als joves

Christian Escribà:  "Les postres són imprescindibles: s'associen a la felicitat!"

Christian Escribà: "Les postres són imprescindibles: s'associen a la felicitat!"

És la quarta generació d'una família de pastissers i protagonista del programa de TV3 'Bogeria a la pastisseria'. Va arribar al sector "una mica per vagància", però al final s'ha convertit "en la meva passió"

JOAN BERENGUER

Joan Berenguer al llac de Pessons / Família de Joan Berenguer

Un adeu al primer i únic crític gastronòmic del país

Amics i professionals del gremi com Zanchetta, Flinch, Canturri, Azurmendi o el xef basc Arzac rememoren els moments compartits amb Joan Berenguer

L'homenatge pòstum somiat (i merescut) a Joan Berenguer

Més de 100 persones assisteixen a un sopar d'elevada exigència gastronòmica, amb moments per a l'emotivitat però també per a la festa

Elena Roura

Elena Roura: "Ningú ha demostrat que per alimentar-se d’una manera determinada el càncer es pot curar"

La responsable de l'àrea de Salut i Bons Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia assegura que no hi ha "cap evidència que asseguri que el menjar ecològic sigui més beneficiós per a les persones que pateixen la malaltia"

Disset establiments donen el tret de sortida a l'Andorra de Tapes / M.T. (ANA)

Disset establiments donen el tret de sortida a l'Andorra de Tapes

Els organitzadors volen superar les 10.000 tapes venudes l'any passat al Centre Històric

Carles Flinch / SERGI PÉREZ

Flinch: "La gastronomia està de moda, però és necessari coordinar-nos per no crear competència absurda"

El xef andorrà, personatge que viu la seva professió dins i fora de la cuina, demana més esforç de tots perquè actualment "juguem a segona o a tercera divisió"

COMUNITATS

Inauguració de la nova Casa d'Extremadura. / M.T. (ANA)

Neix la Casa d'Extremadura

Es tracta de la nova associació extremenya i alhora un local social per degustar productes de la regió

Ana Cerezo / MENJA'T ANDORRA

"Sempre havia somiat que la meva comunitat tingués una petita 'ambaixada' a Andorra"

Ana Cerezo, impulsora de Casa Extremadura, porta aquest territori al cor i ara ha decidit transmetre les seves bondats gastronòmiques a tota la població andorrana

El director general de Nostrum, Quirze Salomó / M.T.

ENTREVISTA AL PRESIDENT DE NOSTRUM

Quirze Salomó: "Tot i la intoxicació informativa, menjar sa és simple"

El president de Nostrum defensa que seguir una dieta sana no implica deixar d'ingerir certs aliments, i assegura que "hi ha moments que un bon dònut és un bon recurs". Sobre Andorra, considera que el país està "en una cruïlla social i econòmica important"

La botiga Nostrum al carrer Bonaventura Riberaygua

Nova botiga-restaurant de menjar casolà a Andorra la Vella

El pròxim 10 de maig Nostrum obrirà la seva segona botiga al país, al carrer Doctor Vilanova

Marc Gil, nutricionista de Bio Bio, presenta el Tri-Plat / C.G. (ANA)

Un menú de Harvard i Cambridge per a l'hospital

Bio Bio posa en marxa un plat saludable per convertir la cafeteria de Meritxell en lloc de referència per als que dinen fora de casa entre setmana

Cúrcuma en pols, a De Bon Gra / C.G.

La cúrcuma, superaliment o colorant alimentari?

Originària de l'Àsia, ha arribat amb força a occident com a espècia que ajuda a combatre el càncer, malalties hepàtiques i per millorar la memòria

RESTAURACIÓ A PISTES

Tot l’equip de cuina del sopar a Grandvalira / Eugenio Cabaleiro

Conclau de xefs andorrans a Grandvalira

Set cuiners del país demostren en un sopar com la gastronomia és un reflex de la identitat d’Andorra

Presentació del projecte de col·laboració de Grandvalira amb la Fundació Alícia

La Fundació Alícia millorarà la gastronomia de Grandvalira

La Fundació Alícia i Grandvalira han posat en marxa un projecte de col·laboració per augmentar la qualitat de la gastronomia que ofereixen els restaurants de l'estació

Una terrassa a Grandvalira amb xampany Veuve Clicquot

L'esquí és l'excusa

Les estacions eleven la qualitat dels seus restaurants amb propostes sorprenents i altament elaborades

EL SECTOR ES REIVINDICA

Carn a la brasa a la Borda Raubert  / J.R.

Gastronomia andorrana: reclam turístic per explotar

La cuina de país es reivindica com a pota prioritària de l’essència andorrana

Carles Flinch: “Com més soroll fem  tots els cuiners, més visibilitat”

Carles Flinch: “Com més soroll fem tots els cuiners, més visibilitat”

Carles Flinch és un cul de mal seient, home de cuina, defensor de la tradició però també curiós amb les noves tendències

Lydia Escanciano: “La cuina de tota la vida  i les noves tendències  no s’han de combinar”

Lydia Escanciano: “La cuina de tota la vida i les noves tendències no s’han de combinar”

Lydia Escanciano estima els fogons. Però també el tracte diari, cuidar tots els detalls del servei i el menjar de tota la vida andorrà

Christian Zanchetta: “El turista no surt de la zona comercial i es perd  la gastronomia del país”

Christian Zanchetta: “El turista no surt de la zona comercial i es perd la gastronomia del país”

Christian Zanchetta és l’únic xef a Andorra que ha aconseguit captar l’atenció de la Guia Michelin, tot i que en l'actualitat ha emprès una nova aventura empresarial

El nou edifici on s'ubicarà Can Manel, a la part alta d'Escaldes / D.R.

Purito Rodríguez i Flinch s'embarquen plegats en una aventura empresarial

Seran socis del nou Can Manel, ubicat al nucli antic d'Engordany, i que obrirà a finals d'any

Carles Flinch, en plena actuació / C.F. Video

Carles Flinch: "Em vaig sentir igual que un nen a Disneyland"

Un filet de bou amb rissoto de bolets, salsa de vi negre amb foie i verduretes de guarnició va ser la proposta del xef per donar a conèixer el potencial andorrà al prestigiós concurs Bocuse d'Or

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

Manel Oliva, el propietari de l'Aigüeta

35 anys i 12.645 menús a l'Aigüeta

El Restaurant l'Aigüeta tanca les seves portes després de 35 anys i mig de funcionament. Parlem amb Manel Oliva, el seu propietari

Els inicis de Cava Benito

Cava Benito: 60 anys d'impecable trajectòria

L'any 1956 Benet Lluelles i Nadal obria un negoci dedicat a la importació, comercialització i venda de vins; sis dècades més tard és un d’aquells establiments que donen valor al comerç andorrà

Els inicis de Casa Canut / Canut

Restaurant Casa Canut: amb la Q de qualitat

Referent gastronòmic i d’allotjament al país, compta ja amb un segle de vida

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

Jordi Marquet: "El meu millor professor ha estat, sens dubte, el meu client"

El gastrònom andorrà fa un repàs a la seva trajectòria i a com va iniciar un negoci que ara és referent al país. Home polifacètic, però per sobre de tot "botiguer de taulell" i dedicat a satisfer les persones que venen a la seva 'gourmeterie'

El director de l'Andorra Park Hotel, Jordi Capella / G.L. (ANA)

Neix 'Menja't Andorra', la revista per difondre el patrimoni gastronòmic del país

La publicació està impulsada per l'Andorra Park Hotel amb la vocació de servir a tot el món gastronòmic del país

La celebració del Dia d'Extremadura a Andorra. / M. M. (ANA)

El Dia d’Extremadura se celebra per primer cop a Andorra

Durant l’aperitiu i en la posterior ‘migada’ popular, els assistents han pogut gaudir de la millor selecció de vins i embotits amb denominació d’origen

La febre de l’alvocat

La febre de l’alvocat

Aquesta fruita d’estiu procedent de Centreamèrica s’ha introduït a la nostra dieta amb força tant pels seus beneficis nutricionals com per la seva versatilitat a la cuina

Delícies del Pktus / Pktus

Pktus: toc creatiu a la cuina de proximitat

Un local acollidor, productes de qualitat i un xef carregat d’idees és el que us trobareu al Pktus de la Seu d’Urgell

Sucs 'detox' d'estiu

Sucs 'detox' d'estiu

La combinació de fruites i verdures aporta energia i regula el trànsit intestinal

El nou restaurant Burger King inaugurat aquest dimecres. / ILLA CARLEMANY

Illa Carlemany presenta novetats en restauració, renovació de botigues i ofertes de preus

Burger King inaugura establiment amb capacitat per a 135 persones

El típic 'ceviche' peruà

Sabors de quatre continents en un únic país

El ‘ceviche’ és el plat insígnia de la cuina peruana, en auge pel seu gust però també per les seves propietats nutritives

Cuina a l'interior de la Borda de l'Avi / Borda de l'Avi

Cinc segles de borda, 44 anys de restaurant

La massanenca Borda de l’Avi va ser de les primeres en adaptar un històric espai en local gastronòmic, gràcies a l’impuls de quatre socis visionaris

Un moment de la xerrada de Marta Pons a L'espai. / C.G. (ANA)

Per si sols, els superaliments no fan miracles

La dietista Marta Pons exposa que més enllà de consumir uns aliments concrets cal tenir una "superalimentació" i uns hàbits de vida saludables

Ets bio?

Ets bio?

Es pot parlar d’una alimentació bio quan més de la meitat dels aliments que es consumeixen són ecològics

El Trenat de Formatge, el nou pa identitari de l'Alt Urgell / Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'Alt Urgell ja té el seu pa de formatge

El nou producte identitari, elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí, es pot adquirir a tretze forns de la Seu i comarca

La dietista Imma Mañà durant la xerrada  L'espai / M.F. (ANA)

Aliments per combatre inflamacions

La dietista Imma Mañà explica que cal un equilibri entre Omega 6 i Omega 3 i defensa les propietats de la cúrcuma

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Restaurant Can Benet: generació de cuiners

Josep Maria Benet, cuiner per vocació i per treball arriba a Andorra l’any 1969 provinent d’Artesa de Lleida. Gairebé 50 anys després Marc Benet segueix el negoci sense oblidat els orígens


Calçotada popular a Andorra la Vella

Andorra la Vella i Valls estrenyen llaços entre 6.000 calçots

La commemoració del mig segle d’agermanament serveix perquè les dues ciutats reactivin relacions

Els assistents cuinant durant el taller sobre alimentació durant el tractament de càncer

Receptes i aliments per millorar el tractament de càncer

Aquest dissabte al matí s'ha realitzat el taller sobre l'alimentació durant el tractament de càncer

Una de les propostes gastronòmiques de Lo Mandongo / Comú de la Massana

El porc acapara el protagonisme a la Massana

Les jornades de cuina d'hivern Lo Mandongo arriben a la seva desena edició i incorporen com a novetat un menú de calçots

ROVELLÓ

Bolets, un mos deliciós

Us descobrim les espècies més comunes, les millors maneres de cuinar-los, i quins hem d’evitar

1 Comentaris

Ens hem obsessionat  a  menjar sa?

Ens hem obsessionat a menjar sa?

Cada cop hi ha més gent que menja menys carn i fa més exercici, però la ‘mens sana in corpore sano’ no s’aconsegueix amb fanatismes

Josep Antón Azurmendi / SERGI PÉREZ

Azurmendi: "Els darrers anys hem devaluat el servei entre tots, sobretot per raons de rendibilitat"

El restaurador, que compta amb una llarga trajectòria tant dins com fora del país, alaba la qualitat de la restauració andorrana tot i que en lamenta el seu servei, devaluat per falta de qualitat del personal. Pel que fa a la Unió Hotelera, critica la manca d'implicació dels seus associats

Els germans Roca

Joan Roca: "Sóc cuiner i prou. No em sento ni artista ni artesà"

Joan, Josep i Jordi Roca són tres germans virtuosos i irrepetibles al món de la cuina, situats en l'elit però sense oblidar els seus orígens. Ens fan un repàs al canvi espectacular que ha viscut el sector els darrers 20 anys,  canvi on ells hi tenen molt de protagonisme

La borda Sabaté / MENJA'T ANDORRA

Borda Sabaté: de la pastura a la vinya

A Andorra també tenim terrasses amb vinya. Com al Priorat o d’altres zones d’orografia complicada, el celler Borda Sabaté treballa 12 petites parcel·les amb molta cura i dedicació per elaborar uns vins amb identitat pròpia

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

Cúrcuma en pols, a De Bon Gra / C.G.

La cúrcuma, superaliment o colorant alimentari?

Originària de l'Àsia, ha arribat amb força a occident com a espècia que ajuda a combatre el càncer, malalties hepàtiques i per millorar la memòria

Infusions i tes, el millor per depurar

Com depurar el nostre cos dels excessos nadalencs

Diverses tipologies d'infusions, tes i fins i tot la cúrcuma són alternatives que guanyen protagonisme durant les festes

Begudes vegetals

El 'boom' de les begudes (llets) vegetals: n'hi ha per a tant?

Els darrers anys han proliferat les alternatives per substituir la ingesta de llet animal: amb avena, arròs, ametlla, soja i, fins i tot, coco i xufa. Però, són igual de saludables?

Cereals ecològics / C.G.

Els cereals, indispensables a l’esmorzar...però quins?

Avena, espelta, ordi, muesli o els cornflakes ecològics que tan agraden als nens són opcions recomanables per començar el dia amb la màxima energia

La llentia vermella, digestiva i molt recomanada pels nadons

Els llegums, també a l'estiu i com a millors aliats per perdre pes

La llentia vermella i la caviar són noves modalitats amb cada vegada més adeptes que combinen a la perfecció amb cremes i amanides

BLOGS

Josep Lluís Trabal

Dos restaurants imprescindibles a la Cerdanya

Temples del bon menjar, per ells mateixos ja valen una escapadeta en un dia de festa

Gracia Linde

Tàrtar de salmó amb cítrics

Aprofitant que s'acaba l'estiu us porto l’última recepta fresca que fa furor en aquest moment: tàrtar de salmó

Carles Flinch

El meu oci versus el meu ofici

Per molt bé que jo cuini, si no tinc un equip al meu voltant que empenyi com si d'una 'melé' es tractés no avançaríem en cap aspecte

Mireia Gernan

Quan les coses es fan bé i dius... Mirakbé!

Una filosofia de cuina innovadora i creativa que pretén sorprendre el paladar amb tapes d’autor i menús diaris a un preu assequible

Gerard Arimon

'Food bloguers': entre l'afició i l'obsessió

Els darrers anys s'han multiplicat per tot arreu, més ràpid que els 'gremlins' en un dia de pluja, els aficionats a la gastronomia que pengen fotos i opinions en blogs, perfils de Facebook o Instagram

2 Comentaris

REVISTES