BLOG GASTRONÒMIC

Les receptes de Gracia Linde: Salmó al forn amb salsa balsàmica i soja

El salmó aporta olis sans per a l'organisme i un suplement important d'Omega 3

Avui us porto una recepta molt fàcil, deliciosa i saludable. El salmó és l'element principal del plat, i ens aportarà uns olis per a l'organisme totalment sans, així com un suplement important d'Omega 3.
És ràpid i net, espero que us agradi!

Ingredients

Lloms de salmó frescos nets d'espines (un per persona, ració normal, però no podreu evitar menjar-ne més...)
Vinagre de Mòdena
Sucre blanc
Salsa de soja

Estris

Per cuinar la recepta necessitarem una plata de forn i una olla petita.

Elaboració

El primer pas és encendre el forn a uns 200ºC.
Prepararem la salsa, tirarem el vinagre fins omplir un dit de l'olla (més o menys), i hi afegirem quatre cullerades de sucre amb una cullera sopera. Remenarem bé i posarem el foc a intensitat mitjana-alta. Una recomanació que us faig és que encengueu l'extractor, ja que el vinagre desprèn una olor forta.
Veurem que passats uns minuts, la salsa comença a solidificar-se fins a obtenir una textura de xarop espès. Serà el moment d'afegir la salsa de soja, al gust. Jo hi tiro unes dues cullerades. La salsa feta la posarem a la plata de forn sucant bé els lloms de salmó.
Finalment baixarem la temperatura del forn a 180ºC i ho deixarem coure durant uns 12-15 min, depenent de cada forn i al vostre gust.
Ho podem presentar amb una mica de sèsam i amanida.

Nota

Alternativa: podem coure el salmó a la paella i després afegir-hi la salsa per sobre amb sèsam. Dóna una textura més cruixent.

Acompanyament: encara que el salmó ja queda bo així, pot complementar-se amb una salsa de iogurt i poma. Per elaborar-la, tallem uns trossos de poma i els passem pel 'minipimer' fins fer un puré, i amb un iogurt el barregem bé.

Llest! Bon profit!!