Cinc bons restaurants a pistes a Andorra

“A pistes no es menja bé”. Al proper que li senti dir això es guanya una gardela!

“A pistes no es menja bé”. Al proper que li senti dir això es guanya una gardela. Així de clar ho dic. “Al loro! Que no estamos tan mal!”, que deia aquell que menjava poc. Ja fa anys que anar a esquiar pot convertir-se també en una experiència gastronòmica molt gratificant. Puc acceptar que entre forfet i restaurant necessitis un pressupost considerable però no que la qualitat de l'oferta sigui dolenta.
És de justícia reconèixer l’esforç de Grandvalira per ser pioners a fer el salt en el tema gastronòmic. Recentment han tornat a pujar el nivell amb coses com la Nomad Food Ratrack, un restaurant ‘premium’ que es mou per les pistes, o l’SnowClub Gourmet amb trobades per amants de la neu i la gastronomia.


A Soldeu el Tarter van fer les primeres passes d’una tendència que ara ja és global. Tots els dominis tenen sensibilitat per oferir bona teca. Us proposo alguns restaurants que no us defraudaran.

Abarset (El Tarter)


Per a molts el temple de l’’après-ski’, però a més de DJ i gintònics vespertins, l’Abarset és un magnífic lloc per esmorzar o dinar. Un equip professional i encantador amb plats tradicionals però amb una matèria prima excepcional. Què us puc recomanar? Buf, les escarxofes arrebossades, l’arròs amb ceps i foie, l’hamburguesa o la ploma de secret ibèric. Tenen una bona oferta de vins i, si teniu alguna persona celíaca al vostre entorn, la tractaran de primera. Ho confesso, sóc un fan de l’Abarset!

Nomad Ratrack Food (Grandvalira)


La darrera aposta a Soldeu el Tarter. Una màquina ‘ratrack’ condicionada com un restaurant. Vaja, un ‘food truck’ de la neu. La seva localització canvia segons la setmana però sempre planta la seva terrassa en punts amb vistes espectaculars. En un dia de sol és el lloc per gaudir d’un vermut o dinar. Ofereix aperitius de la gamma més alta d’Espinaler, salmó fumat, entrepans d’ibèric Joselito, hamburgueses de vaca vella Txogitxu, anxoves, tot de marques de primera qualitat. Ho podeu regar amb un bon xampany o cava. Una experiència diferent i amb molt bon gust!

Pla de la Cot (Pal)


Fa un parell de temporades aquest local situat a la part intermèdia de Pal va estrenar equip i la veritat és que s’ha convertit en un lloc de referència. Sobretot per la típica activitat d’anar a sopar amb lluna plena (o no). Sempre sota reserva podeu pujar fent ‘randonnée’, amb raquetes o amb la ‘ratrack’ de l’estació. Un cop allà tenen un menú molt complet. Una situació per gaudir del silenci de la muntanya i baixar un cop sopats com vulgueu: en ‘ratrack’, caminant, esquiant o fins i tot amb trineu!

Refugi del Llac de Pessons (Grau Roig)


En aquest cas, i la majoria ho coneixeu, només per les vistes ja val la pena la visita, a l’hivern, arribant amb els esquís, o a l’estiu després d’una assumible pujada a peu.
 Aquest any han canviat part de l’equip i han introduït alguns canvis com ara un bar d’ostres, però la bona carn i l’arròs de muntanya segueixen sent la referència d’aquest restaurant.

Sol i Neu (Soldeu)
Dins de l’oferta gastronòmica dels hotels, Sport i Hermitage de Soldeu és una aposta segura. El Sol i Neu és un local acollidor i, si fa bon temps, té una magnífica terrassa amb vistes. La carta ofereix cuina tradicional molt ben treballada amb entrants de tota la vida com el trinxat, arrossos, carxofes o calçots. Als segons plats, la carn és l’estrella. El preu pica una mica però s’ho val, i si us agrada la ubicació però no teniu tant pressupost teniu al costat el Sol i Neu Pizzeria.

Heus aquí cinc propostes per menjar bé sense allunyar-se gaire dels esquís, però n’hi ha moltes altres que també podrien formar part d’aquesta llista i això és fantàstic!

L’Hotel Grau Roig, l’Arrosseria del Tarter, La Coma d’Arcalís... I vosaltres, me’n proposeu alguna?