Microsites Gastronomia 28/06/2016

Cuina de contrastos

Més enllà del clàssic Pad Thai, la gastronomia tailandesa proposa una barreja de sabors i combinacions d’ingredients per assolir plats sorprenents

Menja't Andorra
2 min
Un plat típic tailandès

Andorra la VellaSabors picants fruit de la combinació d’extrems gustatius: dolç, àcid, amarg i salat. L’arròs com a gran protagonista, tant en sopes com en fregits, o simplement bullit. Aquests són els trets distintius d’una cuina que cada cop té més adeptes per les sensacions que desprèn i per la mescla sorprenent dels seus ingredients, quan entren en contacte amb una llarga llista d’espècies altament gustatives. Sense cap mena de dubte, la gastronomia tailandesa ha arribat per quedar-se i triomfar.

L’arròs serveix per acompanyar productes com els pebrots picants, els fideus, els noodles, el pollastre, el porc o tota tipologia de verdures. Arròs que, si és senzillament bullit, anomenen kwao. A partir d’aquí, mil i una combinacions amb herbes, espècies i salses. Destaca la utilització del curri, el coriandre, la salsa de soja, l’herba de llimona o la llet de coco. Però per sobre de tots hi ha quatre ingredients principals que mai falten a la taula d’una cuina tailandesa: el sucre, el Nam Pia (sal de peix), el Prik Pon (pebre cruixent de xile) i un vinagre agredolç amb pebre. Cadascú se’ls combina 
com vol en funció de la intensitat de sabors que s’estigui buscant o del grau de picant que es vulgui assaborir.

Per cuinar els plats, en general els tailandesos fregeixen o sofregeixen a molt alta temperatura amb el Wok, amb oli de soja o oli de palma. Partint d’aquí podem degustar, per exemple, el Pad Thai, fideus sofregits amb soja, tofu, ous i cacauets. O el pollastre amb arròs bullit, amb brou de gallina i llet de coco. Si voleu un plat més consistent, teniu el Sukijakithai, carn i peix arrebossats amb ou acompanyats de verdures i pasta de farina d’arròs. I per endinsar-se amb el picant, el Tom yum, una sopa també àcida de gambes, brou de pollastre o vedella, coriandre, bolets i llimona.

Per acabar, no ens podem oblidar de les fruites tailandeses, considerades de les més gustatives del món. La pinya, la síndria, els litxis, el mango o el rambutan són alguns dels imperdibles, que us garantiran poder tancar l’àpat amb el millor sabor de boca. ap mena de dubte, la gastronomia tailandesa ha arribat per quedar-se i triomfar.

stats