L'esquí és l'excusa

Les estacions eleven la qualitat dels seus restaurants amb propostes sorprenents i altament elaborades

El concepte canvia. No es tracta d’anar a esquiar. Es tracta d’assaborir algun dels suggeriments culinaris que les pistes d’esquí tenen repartits per les seves instal·lacions. I la jornada es completa, ara sí, amb descensos per neu de qualitat.

Aquesta és l’opció que escullen molts dels amants del paisatge blanc. El que ofereixen els restaurants a peu de pistes cada vegada és més singular, d’inspiració innovadora. Tot en entorns idíl·lics, amb vistes a les valls i en instal·lacions cuidades fins al més mínim detall.

A continuació us proposem un recorregut per alguns d’aquests punts gastronòmics. Comencem a les valls del Nord, a la Cow Bella de Pal, on trobarem el millor entrecot a la brasa, fet en forn especial, que s’acompanya amb una extensa carta de vins i es clou amb una proposta de postres peculiar amb quatre petites exquisideses: macarron, brownie, tarta tatin i panacota. Sense marxar de Pal, tenim el Pla de la Cot Ski & Lounge, on és d’obligat tast la carn d’Angus, de boví, i que destaca pel seu sabor intens. En aquest restaurant també podem degustar productes típics del país com escudelles, estofats o una àmplia proposta d’embotits.

Sense marxar de Vallnord, ara a Arinsal, ens aturem a The Terrace Sky & Lounge, on a banda d’una llarga carta per dinar, destaca també un menú elaborat únicament amb productes ‘bio’. I fent uns quants quilòmetres més, fins arribar a Arcalís, han renovat la seva plantilla de xefs per apostar per l’elaboració pròpia amb un marcat caràcter de cuina de muntanya. Per exemple, a la Coma cal tastar l’escudella o les mandonguilles amb sèpia, i als Planells, malgrat ser especialistes en entrepans, són altament elaborats: hamburguesa de foie gras amb ceba fregida i pera, o serranito amb pebrot fregit.

No ens oblidem tampoc de Les Portelles, a Arcalís. Cuina casolana i carns a la pedra.

Anem ara a Grandvalira, per mantenir el llistó de la bona gastronomia. Comencem al Vodka Bar de Grau Roig, que a les nits es converteix en un indret idíl·lic al qual s’hi accedeix amb retrac, múixing o fent esquí de muntanya. Un cop a dins, recuperem forces amb un peculiar assortiment de llom de gintònic, de vodka o de remolatxa. El menú es completa amb salmó fumat a la planxa, pintada o xai, juntament amb una carta de vins extensa per a paladars exigents.

Grandvalira ha apostat les darreres temporades pel concepte de Snowclub, on la terrassa és l’espai escollit per gaudir de còctels, bon xampany, música amb DJ, i una oferta de fast food premium. Com a novetats aquesta temporada, us destaquem la terrassa Gall de Bosc a Soldeu i la nova Clicquot Terrace Grandvalira, patrocinada per la firma de xampagne francès. Espai selecte on es poden degustar productes de qualitat, com els ibèrics de Joselito. Tot acompanyat de bona música.

Si el que volem és un àpat d’entaular-se, a l’ Arrosseria d’El Tarter hi trobarem suggeriments com l’arròs de pop amb espàrrecs, amb gamba vermella, amb foie i ceps, així com les carns cuinades amb un forn especial, el josper, a baixa temperatura.

Finalment, dues propostes per als més amants de l’oci d’après-ski. El cada vegada més famós l’ Abarset, a El Tarter, on a les tardes s’hi poden reunir més de 2.000 persones sota bona música i còctels de disseny, i el Cala Bassa Costa Rodona del Pas de la Casa. Aquest establiment ha importat el concepte gastronòmic d’Eivissa (hi ha un mateix local en una cala espectacular a la petita illa balear), amb la cuina mediterrània com a protagonista: arròs, peixos, carn, bon vi i una sangria feta amb cinc tipus de fruita que els més entesos diuen que és la millor de tot Eivissa.