La recepta: Pop a la brasa sobre parmentier de patata i cigrons, amb verduretes al vapor i germinats de primavera

El xef Carles Finch de Can Manel ens proposa aquesta saludable opció gastronòmica, lliure de gluten

Si teniu convidats i voleu deixar-los sorpresos, si voleu senzillament preparar-vos un àpat saludable, d'elaboració senzilla però amb un resultat exquisit, no deixeu de tastar la recepta que ens proposa el xef del restaurant Can Manel, Carles Flinch. Pop a la brasa sobre parmentier de patata i cigrons, amb verduretes al vapor i germinats de primavera. Una proposta sense gluten i, per tant, apta per a celíacs.

Ingredients

-Quatre tentacles de pop cuit Oli d’oliva

-Sal grossa

-Puré de patata

-Puré de cigrons

-Verduretes tallades a daus (carrota, carbassó, bròquil, porro, ceba, all tendre)

-Fulles d’espinacs tendres, porradell i brots tendres de primavera

Elaboració

D’una banda, farem amb les trumfes un puré de manera tradicional, lligant-lo amb una mica de mantega i un rovell d’ou. Els cigrons, una vegada cuits, els farem coure uns deu minuts amb una mica de fumet de peix i crema de llet, salpebrarem i ho passarem pel braç triturador fins obtenir una massa fina i homogènia.

Sobre un braser ben viu marcarem volta i volta els tentacles de pop sense salar-los. Quan els tinguem ben rostidets, els disposem dins d’una safata per anar al forn, els salem amb la sal grossa o escames de sal, un raig d’oli d’oliva i ho enfornem uns dos minuts a una temperatura de 200 graus.

Dins d’un plat, de llosa a poder ser, disposem dos quenelles dels dos purés intercalant els colors, les verdures cuites prèviament al vapor i disposem el pop. Ho acabem d’enllestir amb els brots i les fulles tendres d’espinacs, rúcula, dolcetes, etc. Hi tirem oli d’oliva perfumat amb una mica de pimentó dolç o picant, al vostre gust, una espolsada de porradell de picat i ja ho podem servir.