Tàrtar de salmó amb cítrics
Aprofitant que s'acaba l'estiu us porto l’última recepta fresca que fa furor en aquest moment: tàrtar de salmó
Aprofitant que s'acaba l'estiu us porto l’última recepta fresca que fa furor en aquest moment: tàrtar de salmó.
Ingredients:
- 3 lloms de salmó
- Soja
- Mel
- Vinagre balsàmic
- Tàperes en vinagre
- Cogombres petits en vinagre
- 1 llima
- Oli
- Sal
Elaboració:
En primer lloc, en cas que el salmó sigui fresc, cal congelar-lo de 24 a 48 hores.
Un cop descongelat, talleu a daus petits i poseu-los en un bol (sí,cru!).
Afegiu-li una mica de ratlladura de pell de llima i espremeu-ne la meitat.
Ara afegirem tàperes i cogombres petits tallats a trossos molt petits.
Segons la quantitat afegirem de 3 a 4 cullerades de soja soperes i 2-3 de mel (això una mica al gust).
Un bon raig d'oli d'oliva, de vinagre balsàmic i una mica de sal.
Es pot degustar al moment, tot i que si es deixa macerar, el salmó s'impregna molt més de la barreja i queda més bo.
Bon profit!
Ah! Es pot substituir el salmó per tonyina, igual de bo.