Microsites Gastronomia 18/01/2017

El porc acapara el protagonisme a la Massana

Les jornades de cuina d'hivern Lo Mandongo arriben a la seva desena edició i incorporen com a novetat un menú de calçots

ARA Andorra
2 min
Una de les propostes gastronòmiques de Lo Mandongo / Comú de la Massana

La MassanaLes jornades gastronòmiques Lo Mandongo arriben un any més a la parròquia de la Massana, i ja són deu les edicions de l'esdeveniment, que té la carn de porc com a protagonisme i ingredient principal. Coincidint amb el fred i l'època de matança del porc, donarà el tret de sortida aquest dissabte, 21 de gener, i s'allargarà fins al 28 de febrer (just abans de l’època de Quaresma). "Es tracta d’unes jornades que molts clients ja estan esperant perquè els restaurants preparen uns menús molt creatius i amb uns preus ajustats”, ha afirmat el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles.

Com a novetat d'aquesta desena edició s'ha introduït un "menú calçots", una demanda dels propis restaurants, "ja que també és un producte d'hivern", ha justificat Balielles.

A les jornades hi participen una vintena de restaurants, una xifra similar a les edicions anteriors. Els establiments són: Hostal Palanques, Gustus, la Borda Secreta, la Catrina Errant, la Borda Eulari, Buratino, La llum d’oli, Sant Romà, Émo Hotel Palomé, la Torrada, Borda Xixerella, Borda Casa Vella Palés, Borda Raubert, La Borda de l’Avi, Abba Xalet Suites Hotel, Molí dels Fanals, Bonet, 360º, la Pampa i el Rústic. A més, tres restaurants -Borda Casa Vella Palés, l’Hort de Casa i Borda Eulari- ofereixen el "menú calçots", que oscil·la entre els 25 i 30 euros.

El porc és un producte amb infinitat de possibilitats culinàries, com queda demostrat en els menús que proposen els restaurants, amb plats tant variats i suggeridors com 'Caneló de galta de porc amb gratinat delfinès', 'Cruixent de peus de porc farcit de bolets amb salsa de ceps' o 'Tacos de pastor'. A més, hi ha tot tipus de cuina, des de propostes de menjar ràpid, com per exemple, un entrepà de porc brasejat, a un complet menú degustació per entaular-se i fer sobretaula.

stats