BLOG GASTRONÒMIC

Les receptes de Gracia Linde: el gelat tradicional

Tots sabem que anar al supermercat i comprar un gelat és molt fàcil, però tot surt més bo si està fet a casa i al gust d’un mateix, sense conservants ni colorants i amb ingredients totalment naturals i frescos

Per combatre la calor, us porto una recepta d'allò més refrescant. Tots sabem que anar al supermercat i comprar un gelat és molt fàcil, però tot surt més bo si està fet a casa i al gust d’un mateix, sense conservants ni colorants i amb ingredients totalment naturals i frescos. El gelat, aquestes postres típiques italianes, consta d'una base i d’un gust. 
Avui us presentaré la base i el meu gust preferit, el coco, tot i que, com ja sabeu, es pot fer de qualsevol ingredient: xocolata, maduixa, mango, galetes...
Totalment nutritiu, sa i refrescant. BON PROFIT!

Per preparar la base del gelat necessitem:

Ingredients

  • 1 litre de llet sencera
  • 8-10 ous
  • 250 g de sucre blanc


Estris

  • Un motlle per posar la massa al congelador
  • Una olla per escalfar la llet
  • Un batedor


Elaboració

  • Primerament, separarem les clares del rovell de l'ou. Al bol del rovell hi afegirem els 250 grams de sucre i, després, remenarem bé.
  • En una olla escalfarem el litre de llet (és important que no arrenqui a bullir, només que s’escalfi). I vigileu el foc, que la llet creix.
  • Un cop la llet estigui molt calenta, la incorporarem poc a poc al bol dels rovells i del sucre, i anirem barrejant amb un batedor o una forquilla sense parar.
  • Deixarem refredar el bol a temperatura ambient durant uns minuts. Després, amb l'ajuda d'un colador, tirarem la barreja al motlle escollit i el posarem al congelador.
  • Passades aproximadament 24 hores, ja tindrem la base del gelat feta.

 

Per al gust del gelat (en el meu cas, de coco amb un toc de xocolata)


Ingredients 

  • 1 o 2 sobres de ratlladura de coco
  • 1 tauleta de la vostra xocolata preferida
  • En funció de la quantitat que hi afegim, aconseguirem obtenir un sabor més o menys intens.


Estris

  • Bol
  • Batedor
  • Recipients petits per posar la barreja final


Elaboració

  • Agafem la quantitat desitjada de base de gelat, i la resta la tornem al congelador.
  • Deixem que agafi una mica de temperatura al mateix bol per tal que sigui més manejable.
  • Hi posem el coco i la xocolata trossejada (molt petit, sinó també podem ratllar els ingredients).
  • Ho barregem tot molt bé i distribuïm la massa als motlles desitjats.
  • Finalment ho posem novament al congelador i esperem un parell d'hores. 


I ja tenim el nostre gelat, tradicional, al gust i fet a casa!!


Nota

Si es vol fer el gelat de fruita, cal que primer la tritureu bé. Si voleu fer un gelat de xocolata i que agafi el color característic, utilitzeu cacau en pols.
Una bona manera de reutilitzar les clares de l'ou seria fent el gelat de merenga. Per això, només cal batre les clares a punt de neu i posar-hi sucre al gust. Després seguim els mateixos passos: barregem la base del gelat amb algun altre ingredient que ens vingui de gust!

Etiquetes