02/12/2012

Us felicito, fills: 15 prediccions tecnològiques equivocades

3 min
L'ENIAC
  1. "No hi ha cap motiu pel qual algú voldria tenir un ordinador a casa" - Ken Olsen, fundador i president de Digital Equipment Corporation, 1977. Ara, al 77% de les llars de l'Estat n'hi ha, al menys, un.
  2. "Crec que al món hi ha mercat per a, diguem, cinc ordinadors" - Thomas Watson, president d'IBM, 1943. Actualment n'hi ha 1.400 milions en funcionament.
  3. "I qui diantre pot interessar, sentir parlar els actors?" - Harry Warner, un dels quatre Warner Brothers, 1927.
  4. "Amb 640 K n'hi hauria d'haver prou per a tothom" - Bill Gates, president de Microsoft, 1981. De fet, no és clar que Gates ho digués exactament en aquest sentit. En tot cas, en 640 kilobytes ara mateix no hi cap ni el logotip d'inici del sistema operatiu.
  5. "Als americans sí que els cal tenir telèfon, però a nosaltres, no. Tenim carters de sobres" - Sir William Preece, enginyer en cap de l'organisme britànic de Correus, 1876. Al món hi ha 1.200 milions de línies de telèfon fix i 6.000 milions de telèfon mòbil.
  6. "No veig cap valor comercial a aquesta capsa de música sense fils. Qui podria voler pagar per enviar missatges a ningú en particular?" - David Sarnoff rebutjant invertir en la ràdio musical cap als anys vint del segle passat. Després va presidir RCA i va crear els estudis RKO i la cadena NBC.
  7. "Apple? Jo tancaria l'empresa i tornaria els diners als accionistes" - Michael Dell, president de Dell Computer, 1997. Actualment, Apple és l'empresa més valuosa del món, i els accionistes estan encantats que ningú fes cas a Dell: 10.000 dòlars invertits a Apple fa 10 anys en valen ara 667.159.
  8. "Amb totes aquestes tauletes més petites que l'iPad haurien de regalar paper de vidre: els usuaris s'hauran d'esmolar els dits per fer-les servir" - Steve Jobs, conseller delegat d'Apple, 2010. Dos anys més tard, ja sense Jobs, Apple ha tret l'iPad mini, amb pantalla de 7,85 polzades.
  9. "Per salvar Nokia hem d'abandonar el sistema operatiu Symbian en els nostres 'smartphones' i adoptar Windows Phone" - Stephen Elop, conseller delegat de Nokia, 2011. Aleshores, Nokia, amb Symbian, era el primer venedor mundial de 'smartphones'. Ara, amb Windows Phone, és el desè.
  10. "No perdem temps somiant això de la televisió. Des d'un punt de vista teòric i tècnic, la televisió podria ser viable, però comercialment i financera és impossible" - Lee DeForest, inventor de les vàlvules d'àudio, 1926.
  11. "La ràdio no té futur. És impossible que una màquina més pesant que l'aire arribi a volar. Els raigs X són un engany" - William Thomson (Lord Kelvin), científic britànic, 1899. No una, sinó tres afirmacions que han demostrat que anaven molt mal encaminades. Cal reconèixer-li, però, que va promoure el primer cable submarí de comunicacions entre Londres i Nova York.
  12. "No us necessitem per a res. Però si encara no heu acabat els estudis!" - Hewlett Packard en rebutjar la proposta de Steve Jobs i Steve Wozniak de cedir-los el disseny del seu ordinador personal a canvi de ser contractats per l'empresa. Com que Atari tampoc va acceptar l'oferiment, van crear Apple Computer.
  13. "L'ENIAC conté 18.000 vàlvules de buit i pesa 30 tones. Els ordinadors del futur podrien tenir només 1.000 vàlvules i pesar menys d'una tona i mitja" - Revista 'Popular Mechanics', 1949.
  14. "I per a què diu que serveix això?" - Comentari d'un enginyer de la divisió de Sistemes Informàtics Avançats d'IBM sobre els microxips, 1968.
  15. "Mai es construirà un avió més gran que aquest" - Enginyer de Boeing, després del primer vol del 247, un avió bimotor amb capacitat per a 10 passatgers, 1933. L'Airbus A380 de l'actualitat pot transportar fins a 853 persones en classe turista.
stats