04/01/2011

Vostè i jo valem 75 euros. Els nostres vídeos, també

1 min

Facebook ha començat l'any rebent una inversió de 500 milions de dòlars, aportats per Goldman Sachs i els russos de Digital Sky. Només això ja faria certa angunia, si WikiLeaks no ens hagués fet saber que són els diners dels xinesos els que aguanten l'economia occidental.

El més interessant d'aquesta operació és que permet conèixer la valoració que el mercat atribueix a l'empresa de Mark Zuckerberg, el nen de l'any, i que és de 50.000 milions de dòlars, per sobre de gegants com eBay, Yahoo i Time Warner. És a dir, que per Wall Street, cadascun dels 500 milions d'usuaris de Facebook tenim un valor d'uns 75 euros. És bo saber-ho.

75 euros ve a ser també el que podríem acabar pagant a l'any per la descàrrega sense límit de pel·lícules i sèries si es confirma el desembarcament a Europa de Netflix, el videoclub 'legal' més popular per internet. Alguns blogs tenen el valor de comparar aquest preu amb el que costen serveis de descàrrega com Megavideo o Megaupload obviant el petit detall que aquests serveis cobren per proporcionar material sobre el qual no tenen cap dret de propietat.

stats