PRIMERA DIVISIÓ
Misc 15/12/2013

Oriol Riera, maldecap per al Madrid a El Sadar

Albert Llimós

Els comptes de Carlo Ancelotti se'n van anar en orris tot just començar. El tècnic es veia líder si el Madrid guanyava a Pamplona i València. L'Osasuna, però, va frenar la ratxa blanca -i les il·lusions de l'italià- gràcies a un empat a 2 a El Sadar. Tot gràcies a tres catalans que es van convertir en un autèntic malson per al Madrid: Damià i Bertran per les bandes, i Oriol Riera a l'àrea, autor dels gols locals amb dos remats de cap.

A més a més, el Madrid va perdre Pepe i Ramos per diumenge que ve a Mestalla, dues baixes que se sumen a la del lesionat Raphael Varane.

El duel d'El Sadar va respondre al guió habitual dels xocs entre navarresos i madridistes. Ambient tens, intensitat màxima i grans dosis de futbol. El partit va iniciar-se amb un Madrid bolcat, teixint futbol gràcies al triangle de Alonso, Modric i Isco, però, a diferència del que acostuma a passar sempre, Cristiano Ronaldo va perdonar en múltiples ocasions.

L'empremta blanca va durar 16 minuts, el que va trigar a trobar-se la connexió catalana Bertran-Riera. El lateral de la Pobla va col·locar una centrada precisa amb l'exterior del peu i el davanter osonenc va rematar sol a la xarxa de Diego López. El gol va fer créixer l'Osasuna, que va basar el seu futbol en els cànons més bàsics d'aquest esport: arribada per banda -generalment dels laterals catalans- i rematada o segona jugada a partir de l'envergadura de Riera.

També per alt va arribar el segon gol. Córner des de la dreta, aturada de Diego López i el davanter de Vic repetia sol des de l'interior de l'àrea petita. El Sadar es tornava a convertir en territori hostil per al Madrid.

Cinc minuts més tard el partit embogia. Clos Gómez expulsava Sergio Ramos per doble groga, la segona molt rigorosa. Però, malgrat la inferioritat numèrica, només uns segons després Isco culminava un eslàlom de Cristiano. Oxigen per al Madrid després de 45 minuts de més a menys.

Sense l'èpica

A la represa, l'Osasuna va tenir 25 minuts per sentenciar, amb prou ocasions per resoldre el matx i desfer-se d'un inoperant Madrid, amb Xabi Alonso salvant els blancs com a central, al costat de Pepe. Com havia passat al primer temps, un minut de bogeria va canviar el guió. Expulsió de Silva i, en la mateixa jugada, Pepe rematava de cap per establir el definitiu 2 a 2. Malgrat els 10 minuts que quedaven, el Madrid va ser incapaç d'inquietar Andrés Fernández.