18/12/2010

Catalana de l'any

2 min
Springsteen, Barcelona

Ja deu saber que els catalans amb molt poc en tenim prou. És molt fàcil fer-nos contents. L'hi pot explicar Bruce Springsteen, que amb un simple "Bona nit, Barcelona! Us estimo" l'hem convertit en el nostre ídol i ambaixador. Sap què passa, com que no tenim ambaixadors oficials, ens n'hem d'inventar d'aquells que en diuen "de bona voluntat". I a vostè de bona voluntat n'hi veiem molta. Ja fa anys que ens cridava l'atenció això que es digués Ripoll de segon cognom: Shakira Mebarak Ripoll. Que sempre actués al Sant Jordi, el palau que porta el nom del patró de Catalunya. Però aquest 2010 la seva catalanitat ha explotat.

Quan al seu últim concert, ara fa unes setmanes, va deixar anar allò de "Jo també sóc catalana", ens va venir al cap l'" Ich bin ein berliner " que va dir Kennedy als anys 60. Allà ens va robar el cor. I encara més ara, que la veiem cada nit a la televisió anunciant cava i desitjant-nos bon Nadal en la llengua de Dani Sánchez Llibre. Però és que si se'n recorda, l'anterior espot que va protagonitzar vostè era d'una marca de cotxes... També catalana. I ha rodat el videoclip a Barcelona. I se l'ha vist a Ripoll, a Blanes, a Eivissa. I el 1996, en una de les seves primeres entrevistes, ja declarava "M'agrada tenir el cap ben posat", que encara que en aquell moment no ho sabéssim veure, ja era una primera defensa pública del seny català.

És veritat que vostè remena maluc i ensenya melic, i que això deu ser més Mebarak que no pas Ripoll, però en temps de mestissatge algú que fusiona la sang libanesa amb la catalana, i les arrels colombianes, es converteix en la pubilla perfecta de la Catalunya completa.

Fa 10 anys que el seu nòvio li demana per casar-se. Celebro que vostè es faci l'orni, una actitud típicament catalana, que fusiona la prudència i la desconfiança. Si hi hagués alguna cosa de certa en els rumors que corren i finalment es decidís a canviar el fill d'un expresident argentí per un jugador de La Masia, ja no ens caldria res més perquè la nostra felicitat fos completa. Aleshores ja podríem proclamar aquí i a Qatar que som 7 milions i mig... I la Shakira.

stats