11/12/2010

'Speakeasy', president

2 min
'Speakeasy', president

Suposo que

, quan s'accedeix a un càrrec com el seu, els primers mesos són els més difícils. S'han de prendre decisions importants que si no es gestionen i es comuniquen bé pot ser que no s'entenguin. El vaig conèixer personalment fa uns anys i ara que me'l miro més de lluny a vegades em costa reconeixe'l. Vam compartir taula en un parell de sopars i em va confirmar la impressió que era un home carismàtic, seductor i amb dots de lideratge. El recordo com un home que es movia bé en les distàncies curtes, que escoltava, que somreia i que sabia abraçar. Abraçava molt bé, vostè. Vostè era el Sandrusco. Què se n'ha fet del Sandrusco, president?

Amb en Jan

eren dos galls en un galliner. Per això es deia que no podien estar junts, que semblaven massa iguals. I fixi's ara: Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Si ell parlava, vostè calla. Si ell anava a tot arreu, vostè no va gaire enlloc. Suposo que són tants anys mirant-se al mirall de Joan Laporta, són tants anys preocupat per no cometre cap dels errors que li ha vist fer, que fa la impressió com si tota aquesta herència el tingués encotillat. És curiós, perquè vostè va passar una campanya electoral a l'estil d'Artur Mas -sense rival, però amb tots en contra seu- i ara es podria interpretar que vol governar com José Montilla: amb gols i no amb paraules. Però el Barça requereix un lideratge moral fort. Tan fort i tan contundent com la victòria que vostè va obtenir a les urnes i que el legitima per ser el president del Barça. No el successor de Laporta.

Està bé

que apliqui l'austeritat a l'economia, però no cal que el seu lideratge també sigui auster. Altres negocis es poden gestionar des dels despatxos. Aquest, no. El Pep Guardiola s'ha convertit en el referent que és per com prepara els partits, però sobretot per com treballa les rodes de premsa.

L'Speakeasy va

ser l'últim lloc públic on se'ls va veure amb Laporta.

Speakeasy vol dir "parla fàcilment". O com proclamava aquella campanya lingüística: "Parla sense vergonya, parla amb llibertat i, si t'equivoques, torna a començar".

stats