31/10/2012

Fracàs escolar a Nicaragua

1 min

Si el programa electoral de CiU sembla fet per gent que sap redactar i coneix la llengua però fa algun error, el del PSC és obra d'algú que, a més de tenir un català més que justet, senzillament no sap escriure. En cap llengua.

No busco errors: no em moc del primer paràgraf. Tercera frase: "El gran acord que va suposar el pacte constituent de 1978, el consens entre totes les forces polítiques és el que va permetre l'evolució de l'Estat Espanyol i de Catalunya amb la seva transformació en un Estat de Dret descentralitzat, l'Estat de les Autonomias [sic], i un Estat del Benestar".

Costa reunir tants problemes en el que només piadosament podem anomenar frase. Arrenca ("El gran acord que... de 1978") amb el que sembla el subjecte, però arribem al punt sense haver-li trobat cap predicat.

Després apunta que l'Estat i Catalunya s'han transformat en "un Estat de Dret descentralitzat, l'Estat de les Autonomias, i un Estat del Benestar". No m'estranya que Rubalcaba se'ns posi nerviós veient que Catalunya esdevé més d'un Estat.

Quarta frase:"Els problemes als quals ens enfrontem avui són tot sovint altres que llavors, i en aquells que no han variat, les circumstàncies i el moment històric res tenen a veure amb els d'aquell pacte constituent, i per tant no poden ser abordades de la mateixa manera".

Deixant de banda la puntuació, hi ha un telegràfic "altres que llavors" que ni un SMS, un "res tenen a veure" que calca "nada tienen que ver" i, per acabar-ho d'adobar, un "abordades" referit a "les circumstàncies i el moment històric" que ignora com funciona la concordança. Potser per avui ja n'hi ha prou.

stats