Eurobàsquet 2017
Misc 10/09/2017

Espanya acaba amb la tradició turca com a amfitrió (73-56)

El combinat liderat per Ricky Rubio disputarà els quarts de final contra Alemanya

i
àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol

BarcelonaLa selecció espanyola ha acabat amb la tradició turca de medalla com a amfitrió (73-56) i s'ha classificat per disputar els quarts de final de l'Eurobasket. Ricky Rubio, que ha anotat tres dels sis triples que ha intentat, ha tingut un protagonisme clau en el triomf. El base català, que s'ha combinat a la perfecció amb Sergio Rodríguez, ha anotat 12 dels seus últims 15 punts en l'últim quart.

El conjunt turc, que ha sabut unir una bona proposta tàctica amb el control de l'ambient i un arbitratge permissiu, ha venut molt cara la seva eliminació, però sense encert en el tir de tres punts (3/20) les seves opcions s'han anat difuminant.

La posada en escena de la selecció espanyola ha estat bona i l'equip entrenat per Sergio Scariolo ha aconseguit una renda de 12 punts al començament del segon període (24-12).

L'equip amfitrió, que les últimes dues vegades que havia organitzat un torneig havia aconseguit la medalla de plata, ha endurit el joc i ha fet que el partit s'entrebanqués. La selecció espanyola ha trigat més des tres minuts a anotar una cistella i el marcador s'ha ajustat (37-33). El joc ha perdut velocitat.

Ufuk Sarica ha escalfat l'ambient, però els seus jugadors no han estat capaços d'intimidar un rival amb molta experiència. Cedi Osman i, sobretot, Furkan Korkmaz (20 punts), els dos jugadors que la pròxima temporada s'estrenaran a la NBA, han estat els turcs més destacats.

L'últim quart del combinat espanyol ha estat molt bo i ha acabat amb la resistència local.

"Hem estat molt concentrats i molt bé en defensa. En atac hem estat una mica més espesos contra un rival que ens ha jugat amb quatre petits i ens ha generat dubtes", ha explicat Joan Carles Navarro.

El rival de la selecció espanyola en els quarts de final serà Alemanya, que aquest dissabte va donar la sorpresa i va eliminar França. A més, Eslovènia jugarà contra Letònia, Sèrbia contra Itàlia, i Grècia contra el guanyador del Croàcia-Rússia.