Navarro condueix el Barça a la novena final consecutiva

2 min
Joan Carles Navarro, capità del Barça de bàsquet, celebrant
 La classificació de l’equip blaugrana.

BarcelonaHavia fallat quinze triples seguits, però va anotar el llançament decisiu. Com sempre. Joan Carles Navarro va encertar ahir un tir clau a 19 segons del final d’un partit en què el Barça es va veure obligat a remuntar un desavantatge de set punts contra l’Unicaja (77-74). L’equip blaugrana es va classificar per disputar la novena final consecutiva de la Lliga Endesa, la 19a de les competicions ACB. El rival dels culers en la lluita pel títol serà el Reial Madrid. L’eliminatòria començarà divendres.

“Nosaltres no ens volem quedar en blanc i lluitarem per l’únic títol que ens queda -va resumir Joan Carles Navarro, l’indiscutible heroi de la tarda-. La final contra el vigent campió d’Europa serà molt difícil, però viatjarem a Madrid amb l’objectiu de guanyar almenys un partit”. “Estic molt content per ell, que no havia fet la seva millor eliminatòria, les coses no li estaven sortint com volia”, va assegurar Xavi Pascual, entrenador del Barça.

L’equip blaugrana es va refer de les dues derrotes de Màlaga i, sense enlluernar, va oferir la seva versió més fiable en un partit en què va tornar a controlar el rebot i a exhibir una bona defensa.

Un partit de digestió lenta

L’Unicaja va aconseguir que el Barça sortís del seu guió ofensiu i ataqués per on no ho havia de fer. La tàctica li va servir per construir-se una renda de set punts durant un primer període en què Fran Vázquez va patir un esquinç (9-16). L’entrada de Joan Carles Navarro, que va anotar set punts en menys de dos minuts, va equilibrar el marcador (18-20).

Sense encert en els llançaments, el Barça va intentar buscar ordre en atac per retrobar-se amb el joc dels dos primers partits i allunyar-se de la imatge dels dos últims. La remuntada va arribar amb Mario Hezonja, que va anotar 8 punts i va canviar la dinàmica del partit (32-32). El croat, això sí, ja no va tornar a jugar més. El duel va arribar al descans amb una renda visitant de dos punts (35-37).

L’Unicaja va col·lapsar la zona del Barça i va utilitzar les faltes tàctiques per evitar que l’equip blaugrana agafés ritme i que el seu joc ofensiu tingués continuïtat. El partit va arribar empatat als últims 7 minuts (61-61). Un parcial de 7-0 va aportar oxigen al joc del Barça (68-61). Justin Doellman va tenir una actuació notable en un últim període molt emocionant en què l’Unicaja no es va rendir mai i va empatar el marcador 35,7 segons abans del final (72-72). Joan Carles Navarro va sentenciar el duel amb un triple a 19,4 segons del final (75-72). Marcelinho Huertas i Justin Doellman van assegurar el triomf des de la línia de tirs lliures (77-74). Jayson Granger va fallar un triple des del centre del camp que hauria enviat el duel a la pròrroga.

“No ens podem conformar”

“L’Unicaja ens ha posat les coses molt difícils en un dia en què el Palau ens ha ajudat molt. El nostre joc ha sigut molt bo i hem sabut patir -va explicar Xavi Pascual, entrenador del Barça-. La novena final consecutiva de la Lliga Endesa parla bé de la nostra trajectòria, però no ens podem conformar”.