Lliga Endesa
Misc 19/03/2017

La Penya homenatja els herois del 67

El club recorda un dels èxits més grans de la seva història en un dia en què l'equip verd-i-negre perd contra el Barça Lassa (56-76)

àlex Gozalbo

BadalonaLa Penya ha aprofitat el partit contra el Barça Lassa per homenatjar els herois que l'any 1967 van aconseguir el primer títol de Lliga del club. Aquest diumenge es compleixen 50 anys de l'efemèride. "Va ser un dels èxits més grans de la nostra història", ha dit l'entitat verd-i-negra.

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona; Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat, i Jordi Villacampa, president del Joventut, han lliurat un record als integrants d'aquella mítica plantilla. Polítics com Artur Mas, Pablo Iglesias, amb una bufanda de la Penya, o Xavier García Albiol han seguit el partit des de la llotja. És la diplomàcia del bàsquet. Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, tampoc s'ha perdut el duel català al Palau Olímpic de Badalona.

El Divina Seguros Joventut no ha pogut donar continuïtat a la festa sobre el parquet i ha perdut contra el Barça Lassa (56-76). La Penya ha arribat al descans amb el partit controlat (28-32), però un parcial de 0-20 al començament del tercer quart ha acabat amb les esperances de l'equip verd-i-negre (28-52). El conjunt entrenat per Diego Ocampo ha estat 6 minuts i 20 segons sense anotar. El marcador del tercer període ha estat de 6-29 (34-61).

Víctor Claver

L'equip blaugrana no ha començat bé i ha perdut 11 pilotes en els primers 20 minuts, però ha sabut refer la seva actuació. Stratos Perperoglou, Petteri Koponen i Víctor Claver han estat alguns dels jugadors visitants més destacats. Georgios Bartzokas ha fet reaparèixer Joan Carles Navarro, que feia un mes que estava de baixa per culpa d'una apendicitis. Un total de 7.243 espectadors han vist el partit en directe.

"Ha estat una derrota molt dura, hem de demanar disculpes a la gent que ha vingut a veure'ns", ha dit Alberto Abalde en declaracions a Ràdio Ciutat de Badalona.