02/12/2016

La defensa anima un Barça Lassa més equilibrat

Tyrese Rice, base del Barça Lassa, superant Mike James, director de joc del Panathinaikòs.

BarcelonaDesprés de perdre quatre dels últims cinc partits disputats, el Barça Lassa es va retrobar amb la victòria (72-57). L’equip blaugrana es va fer fort en defensa per superar un Panathinaikòs al qual va igualar en la classificació de l’Eurolliga (5-5). Més equilibrat que durant la primera fase de la competició, el conjunt culer afrontarà ara sense urgències dramàtiques tres compromisos europeus seguits com a visitant.

Joan Carles Navarro, Xavi Pascual i Josep Ramon Vidal-Abarca

Més aplaudit que en la seva última etapa al Barça, Xavi Pascual va tornar al Palau Blaugrana, on va rebre un homenatge del club. Joan Carles Navarro, Josep Ramon Vidal-Abarca i Ferran Butxaca li va lliurar un parell de quadres en un acte tan benintencionat com poc original. Abans del partit el tècnic de Gavà es va reunir amb Albert Soler i Joan Carles Raventós.

Georgios Bartzokas va fer debutar Alex Renfroe, un director de joc que va aportar intensitat en els gairebé 15 minuts que va disputar. El base va acabar amb 4 punts, 2 assistències i bones sensacions. A mes, Víctor Claver, reaparegut fa una setmana, va mostrar-se més útil que a Istanbul o a Màlaga. Justin Doellman, en canvi, va fallar els sis llançaments que va intentar i encara no ha trobat el fil competitiu.

Per primera vegada en molts partits cap jugador de l’equip blaugrana va superar els 25 minuts de joc, fet que va permetre que tots arribessin a la recta final del partit de la desena jornada de l’Eurolliga frescos. Marcus Eriksson va ser l’únic local que es va quedar sense jugar en un dia en què la presència de Jonathan Holmes va ser testimonial. Ante Tomic (16 punts) va ser el màxim anotador culer.

Després d’un primer quart igualat, el Barça Lassa va obrir una escletxa de vuit punts en el marcador durant un segon període en què el Panathinaikòs tan sols va poder anotar 12 punts. Tot i perdre 9 pilotes en 20 minuts, l’equip blaugrana va aprofitar la falta d’encert en el tir exterior del rival per fer-se fort.

La renda local va créixer fins als 17 punts en un tercer període en què el rival grec va passar-ho malament per anotar amb continuïtat (57-40 ). La defensa culer va assemblar-se per moments a la que Bartzokas portava setmanes desitjant i el Panathinaikòs es va passar sis minuts sense anotar. Incapaç de canviar el ritme del partit i negat des de la línia de 6,75 metres (3/23), el conjunt visitant no va poder recuperar el desavantatge durant un quart període en què el Barça Lassa es va mostrar fiable i regular.

Difícil sortida per a la Penya

El Divina Seguros Joventut visita avui la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro (20 hores, Movistar Deportes 2). José Nogués, que continua recuperant-se d’una lumbàlgia, serà l’única baixa de la Penya a Santiago.

“És una pista molt complicada perquè l’ambient és molt favorable a l’equip local, sempre animen fins al final sigui quin sigui el marcador i l’Obradoiro s’hi sent molt protegit. És molt important tenir una bona mentalitat perquè per guanyar-hi s’ha de guanyar el partit cinc, sis, set o vuit vegades, perquè ells sempre acaben entrant en el partit”, opina Diego Ocampo, entrenador de l’equip verd-i-negre.