17/10/2015

“Ser del Rayo és una reivindicació”

2 min
David Fernàndez, Quique Peinado i Jordi Évole durant la presentació del llibre a Barcelona.

BarcelonaQuan un diputat de Convergència al Parlament es va assabentar que David Fernàndez era aficionat del Rayo Vallecano li va preguntar, sorprès, per què. “Oi que fot?”, va ser la seva resposta. L’anècdota la va explicar ahir l’exdiputat de la CUP a la llibreria Taifa de Barcelona, on es va presentar ¡A las armas! (Libros del KO), un llibre de Quique Peinado que explica l’atípica idiosincràsia del seguidors de l’equip madrileny.

“Ser del Rayo Vallecano és un orgull de barri, una opció de classe i una reivindicació de la dignitat dels de baix, que sempre cauen, però que sempre es tornen a aixecar”, va argumentar David Fernàndez. “No sóc gaire futboler, però parlo del Rayo Vallecano en primera persona del plural. És una elecció d’equip tardana, conscient. M’agraden els petits que sempre resisteixen. El Puente de Vallecas, per exemple, és l’únic barri de Madrid en què mai ha guanyat el PP. Va ser l’opció més digna que vaig trobar per fer-me d’un equip de futbol”, va afegir l’exportaveu de la CUP, que va fer referència al Barça: “Diuen que és més que un club i és veritat: és una multinacional. La seva samarreta és un exemple de cinisme. Al davant hi porta Qatar, que és qui finança la guerra al Pròxim Orient, i al darrere hi porta Unicef, que és qui s’encarrega de les víctimes”.

“Un equip és el que representa”

Jordi Évole va ser un altre dels padrins de la presentació del llibre. “Quique Peinado utilitza al llibre un terme amb el qual em sento molt identificat, el de barrionalista. Crec que, per fi, he trobat el meu ista, i m’ha encantat”, va dir el presentador de Salvados (La Sexta).

“El llibre explica en primera persona per què sóc del Rayo i escrivint-lo m’he adonat de la influència que Vallecas ha tingut en mi. Hi ha una espècie de pàtria comuna dels que som de barri, que compartim una idea de veure la vida”, va assegurar Quique Peinado. “Un equip de futbol no és només un equip de futbol sinó tot el que representa per a un mateix, com el barri, la família o el background de les coses que has viscut”, va opinar el periodista, que també és autor de Futbolistas de izquierdas.

stats