01/08/2011

La notícia era una altra

2 min
La notícia era una altra

Hi ha un moment de la visita del Barça a Washington al qual no s'ha donat la importància que es mereix. Em refereixo a l'acord amb la fundació de Bill i Melinda Gates. Bill Gates passarà a la història com una de les persones més influents del món contemporani, amb la revolució que va suposar per a la vida quotidiana l'ordinador personal de Microsoft. Sobre aquesta pedra Gates va construir una fortuna fabulosa que, molt en la línia dels multibilionaris nord-americans, ha posat al servei de la seva fundació filantròpica. Ara un dels seus objectius és acabar amb la poliomielitis o paràlisi infantil, que està eradicada a tot el món en un 99%. Creuen que és factible aconseguir el pas que falta en menys de cinc anys.

Bill Gates no és dels que va a la Casa Blanca. Són els presidents de govern els que el van a veure a ell. Si un tipus de la seva importància s'avé a agafar un avió per seure amb Sandro Rosell i Josep Guardiola és que la seva fundació, tot i estar situada en un país on el futbol té poc pes, ha detectat a la perfecció que el Barça és el vehicle global més idoni per carregar missatges que han de penetrar alhora tant al Primer Món (calen diners) com al Tercer Món (vacuneu-vos).

Aquest acord ho diu tot sobre on ha arribat la imatge i la influència social del Barça. És un acord que està en la línia del patrocini de l'Unicef, que tant ha fet pel "més que un club" global. Lògicament, d'altres mitjans van preferir entretenir-se amb l'entrenament que el Barça no va poder fer al Mall perquè no havia demanat permís. Error incomprensible dels que van organitzar la passejada. Qualsevol que visqui a Washington sap que el Mall és un parc durament controlat, però això només va ser una anècdota. La categoria és Gates.

La visita dels membres del primer equip del Barça a la Casa Blanca va ser turística. Del que hauria pogut ser només em consta que en un moment de les converses l' staff del president nord-americà va rumiar una recepció limitada a un petit comitè de jugadors entre els quals hi hauria d'haver Lionel Messi i Andrés Iniesta, però a l' staff de l'entrenador barcelonista no va agradar gaire, entre d'altres raons perquè calia fer venir Messi per a una fotooportunitat que Obama llui ria a tots els canals hispans, on necessita reforçar la seva imatge de cara a les eleccions de l'any que ve. De tota manera, els dies no po dien ser més inoportuns per al president Barack Obama, escanyat com estava per l'agònica negociació del deute.

I tot això, des del punt de vista de les multituds: per als barcelonistes de l'àrea de Washington han estat dies de felicitat.

stats