Publicitat
Publicitat
image-alt

GUERRILLA URBANA

BIBIANA BALLBÈ

Amb amor i molta creativitat

Foodies romàntics, japonesos expatriats, mediterranis de paladar exòtic. Pugeu fins a Sant Gervasi, atureu-vos al carrer del Camp número 68, i rendiu-vos als peus de La Piccolina -una microcafeteria que...

Tot el que es pot fer amb dos bastonets

Nenúfars thai. Kakigori no dashi. Sumi-ika i caviar oscietra. Tot això es pot menjar amb dos bastonets al Dos Palillos, un dels secrets de domini públic més famosos de la ciutat. Tothom el coneix i tothom...

La cuina l'ha salvat

Arribo d’hora, la primera del torn del migdia. L’espai és diàfan i ple de racons a la vegada. La llum, tan bèstia que aclapara. Les taules estan perfectament parades. Tot a lloc. Em donen dues taules per...

Go Bananas!

Anar al tròpic sense passar per l’aeroport. I/o tocar les estrelles sense agafar un coet. Tot això amb una temperatura de 10º a l’exterior, la força de gravetat als peus, i a un preu MOLT terrenal. No; no...

Forn de pa: 'what else?'

El diumenge a primera hora sempre s’ha baixat a comprar el pa, i el diari. Per seguir amb el mood de les tradicions, decideixo anar al quiosc més de tota la vida que conec. I tot passejant ho aprofito per...

Per molts anys!

El Poblenou és un dels barris més creatius de Barcelona. El seu passat industrial s’ha convertit en un present enfocat a la cultura, l’art i el disseny. La Torre Agbar, el Disseny Hub. La infinitat de...

Començar pel final i no voler acabar mai

He quedat a i cinc, i arribo a menys deu. ‟Bravo”, em diu l’últim whatsapp. Somric. Creuo la porta. I un wow llarg, pensat, i silenciós, m’acompanya fins al fons. Art efímer a l’entrada. Després, un...

Tocat i enfonsat

10.00 AM. Acabar-me el suc d’un glop. Sortir de casa corrents. Travessar el Mercat de Sant Gervasi. Entretenir-me 30 segons en una parada de flors. I en ple Putget, a menys de 10 metres de l’oficina =...

‘Dear Suzy, when? Dear Sam, where?’

Els ingredients per a una tarda perfecta d’hivern inclouen manta i una bona pel·li (si pot ser que ja hagi vist, per si els plors del meu fill em tallen el fil). Poso Viatge a Darjeeling, de Wes Anderson,...

La teletransportació existeix

Rocambolesc:adj Inversemblant. Extravagant. Ple de peripècies extraordinàries i fantàstiques. Sinònim: Rambla, 51-59; el nou regne de la imaginació del petit dels germans Roca. Winter is coming però ve molt...

Xoc emocional

Hi ha llocs que se t’enganxen a la memòria i t’acompanyen per sempre més. Impossible desfer-se’n. Sigui per bé o per mal. Quan hi ha una connexió emocional forta allò no se’t desenganxa del cervell ni del...

El ceviche ha destronat el sushi

M‘he proposat reconquistar el centre de Barcelona. Enfilo els carrerons de darrere l’Ajuntament (els meus preferits del Gòtic) fins a arribar al seu centre neuràlgic: el carrer Avinyó. I busco el restaurant...

‘Like a gentleman’

Ladys and gentlemen, en dono fe. A Barcelona ha nascut un nou temple. I és Servicio Continuo. Un local ultrasenyorial on es pot menjar i beure i/o beure i menjar fins a les tantes de la matinada. Únic en la...

Acabar i tornar a començar

És un clàssic entre els clàssics. Saps què hi trobaràs i com t’ho trobaràs. I precisament per això hi tornes. I és més: hi tornes a tornar. Over and over. És un restaurant per a dies especials. Per...

Tòquio pot esperar

El Japó està de moda. I punt. I si no que m'expliquin per què m’he passat l’estiu empassant-me les fotos del 80% dels meus coneguts per l'illa nipona. El Japó és EL destí. I els que –ENCARA– no hem tingut...

Directe al cor i a l’estómac

Correcte. Anar un dissabte a la Boqueria és per als valents. Més de 5 humans per metre quadrat, fruita a preu de plutoni i cops de colzes non-stop. Sí. Una pena. I més avui, que tinc ganes del clàssic matí...

Love in da house

Ctrl+Z constant. Popurri de sorolls. Desconcentració màxima. I feina a més no poder = DRA-MA: Em poso els cascos i surto d’on sóc. Pam. Plou. I això que feia més de 90 dies que no ho feia. Em mig emprenyo i...

'Mens sana in corpore sano'

Som el que mengem = el meu nou mantra. I per sort no estic sola. El consum de menjar fresc ha augmentat en un 20% en els últims anys. Han proliferat els supermercats ecològics, els programes detox, els...

No tenim un no per a ningú

Tinc lloc a la taula del fons i l’espero sense pressa. El veig venir tranquil, pausat, en pau. I és així: m’explica que ve de l’altre extrem i que ha estat un procés d’aprenentatge. Que la mala llet i els...

'Masterpiece' a l’Eixample

c/ Enric Granados, 3 = les coordenades d’un nou santuari per a nerds de la xocolata autèntica. The place to be per a puristes de la rebosteria artesanal. I no només això: Señor Brown és l’antídot contra els...

Especialistes en la farra de dia

Reivindiquen la Barcelona d’abans. La dels bars autèntics, els cambrers atents i els preus honestos. La dels vermuts i els aperitius. La Barcelona dels barcelonins. El Morro Fi fa cinc anys era un place to...

Tradició vs. modernitat

Travesso la ciutat. Direcció: plaça Espanya. Vull conèixer el Tandoor = la versió renovada del que un dia va ser el primer restaurant indi de la ciutat: El Taj Mahal. A l’entrada: un enorme mural multicolor...

‘Born to brunch’ OMG!

Ho peta. I fa que els diumenges ressacosos puguin ser dies feliços. Més pistes: està situat al Born. És el millor predicador de les virtuts del brunch a BCN. I des del 2010 que és trending topic per als...

A la merda el sucre!

No és conya. El món es fot 2,25 BILIONS de tasses de cafè al dia. Ho diu la Viquipèdia. La BBC. I Nespresso -quan cal-. El més fort? Que tot just ara hi comença a haver una coffee scene ben parida a casa...

‘Slow food goes take away’

Barri de Gràcia, una del migdia. Surto amb la intenció de comprar qualsevol cosa per menjar, però una olor collonuda em fa canviar de plans. M’hi acosto, miro enlaire i llegeixo en veu alta: Les Tres a la...

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | ... | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Següent >