22/12/2012

L'èxit no és casualitat

2 min

El problema del Madrid és la gran sort del Barça. M'explico. Dijous es va fer el sorteig dels vuitens de la Champions i hores després el Reial Madrid oferia el tradicional dinar de Nadal amb la premsa. I lluny del que la gent pugui pensar, la cúpula blanca estava encantada amb el rival que els havia tocat: el Manchester United. Vaig demanar que m'ho expliquessin bé perquè no arribava a comprendre que ho diguessin amb convenciment. Però us he d'assegurar que així era: volien un rival fort, i com més potent millor. I l'explicació és ben senzilla: la seva plantilla està massa acomodada i si no juguen contra un rival important no es motiven. I ho justificava dient que aquesta temporada només han corregut i jugat bé quan ho han fet contra el Barça i en alguns moments puntuals de la Lliga de Campions. La persona que m'ho deia us asseguro que coneix perfectament la plantilla i mana molt, molt dins del Madrid.

Sens dubte la situació del club blanc és preocupant i fins a cert punt decebedora. Que aquesta milionària plantilla s'hagi cansat de guanyar després d'una Copa i d'una Lliga és molt trist. I que a més sigui reconegut obertament per la cúpula és altament sorprenent. I tanta culpa en tenen els jugadors com l'entrenador, que no és capaç de motivar-los. I, esclar, inevitablement engeguem la comparació amb el Barça. Si és possible, encara té més mèrit el que estan fent els blaugranes aquests últims anys. No només han guanyat moltíssims títols més, sinó que encara no se n'han cansat. I el que és més destacable: no renuncien a cap. Lluiten igual per una competició europea que per una Copa del Rei.

L'èxit no és casualitat. I el Barça no només guanya per qualitat, sinó sobretot per actitud. I aquesta no es compra amb diners, sinó amb compromís. Quan aconsegueixes que en un partit de Lliga coincideixin al camp onze jugadors sortits de La Masia estàs demostrant que portar un club de futbol a l'elit i mantenir-lo no és qüestió de quatre requalificacions de terreny i inversions milionàries. Sinó de filosofia i fe. Compromís i fidelitat.

stats