12/11/2011

Estan molt crescuts

2 min
Estan molt crescuts

Des que Guardiola entrena el primer equip del Barça, mai l'avantatge del Madrid havia estat de tres punts per sobre dels blaugranes. I sempre que Mourinho ha estat líder amb tres punts de distància ha acabat guanyant la Lliga. Aquestes dades han estat suficients perquè a Madrid estiguin vivint un moment d'eufòria desmesurada. Un èxtasi total. I si bé és cert que estan jugant molt bé, i que Guardiola porta la puntuació més baixa des que entrena els blaugranes, no és menys cert que estem tot just a mitjans de novembre i l'experiència ens diu que és perillós, i si més no aventurat, celebrar títols abans d'acabar l'any. Però a la Castellana no n'aprenen. I s'han tornat a il·lusionar fins i tot utilitzant aquella frase tan nostra de l'"aquest any sí", convertint-la en una etiqueta de Twitter i en un hashtag que resa: "#esteañosi". El problema és que no tenen fre. I no només veuen el Madrid campió de tot, sinó que aprofiten per trobar problemes a tot l'entorn blaugrana. Des de la marxa de Guardiola en acabar la temporada, fins a la mala relació de Villa i Messi; passant pels suposats constants insults de Cesc. Clars símptomes que això s'ha acabat i que comença una nova era en l'univers futbolístic tenyida de blanc.

Ara fa un any, el Madrid també estava crescut i va venir al Camp Nou i els en van caure cinc. Però això, com diu el Pep, passa un cop cada molts anys. Però no em vull ni imaginar què hauria passat si en lloc de l'espectacle inoblidable que van oferir els Xavi, Iniesta, Messi i companyia, la truita s'hagués girat i no s'hagués passat de l'empat, per exemple. El Madrid hauria seguit líder i el Barça s'hauria omplert de dubtes. I aquest any vivim una situació semblant, a un mes vista del clàssic. A més, enguany, amb la particularitat que és el Barça qui visita primer territori hostil.

És cert, a Madrid van molt crescuts, però, sisplau, passi el que passi d'aquí un mes al Bernabéu, no engeguem la maquinària d'autodestrucció blaugrana. Som propensos a passar ràpidament del blanc al negre. I el Barça del Pep té crèdit. Molt crèdit. Però ara ens toca aguantar. Perquè a Madrid van molt crescuts i ja han començat a jugar el clàssic. Preparem-nos que aquest mes que queda se'ns farà llarg.

stats