19/01/2013

La guerra entre Mou i Casillas, més forta que mai

2 min

Les aigües segueixen baixant tèrboles per la Castellana. I la guerra de fons segueix sent la mateixa: José Mourinho - Iker Casillas. I les armes també: les filtracions i la premsa. El diari Marca publicava fa uns dies la xerrada en què Mourinho havia dit a Ángel di María que d'ençà que va renovar no juga a res. Curiosament la notícia la firmava un periodista portuguès molt amic de Mou. No va agradar gens al vestidor blanc que fos l'entrenador el que s'encarregués d'airejar-ho. I la venjança no va tardar gaire a executar-se. Hores després d'acabar el partit de Copa del Rei, el portal Sportyou explicava una esbroncada, aquest cop entre Mourinho i Cristiano Ronaldo, al mateix vestidor, en què fins i tot va haver d'intervenir el president del club blanc, Florentino Pérez. I, novament, si fem l'exercici de mirar qui firma la notícia, veiem que ho fa un periodista molt amic de Casillas.

I amb aquests fets ja podem treure les nostres pròpies conclusions. La primera, clara i evident, que la guerra segueix oberta, que el vaixell navega a la deriva i que cadascú només pensa a salvar-se del naufragi. I tot això sense valorar encara l'altra cara de la notícia: que Mourinho decideix barallar-se amb l'únic que li quedava, Cristiano Ronaldo. En el millor moment del davanter, quan tota l'afició l'idolatra, quan l'equip té més dependència que mai del portuguès, Mourinho decideix immolar-se i crear un altre incendi.

I d'aquí en traiem una altra conclusió: Mourinho segueix buscant una sortida i va tocant tots els pals i els poders fàctics que pot per poder marxar tan aviat com sigui possible. És a dir, abandonar el vaixell a la primera oportunitat. De fet, ja ho ha fet una mica aplicant-se la llei del gairebé silenci. Només parlarà després dels partits que el Reial Madrid no guanyi. A les prèvies ho faran jugadors i quan guanyin ho farà Aitor Karanka, com després del partit de Copa. Això sí, si té alguna cosa a dir i la vol dir, no tindrà inconvenient a trencar aquesta norma i aparèixer en roda de premsa. Però últimament sembla que ha trobat la gràcia a utilitzar els mètodes que ha après d'algun dels seus jugadors: utilitzar els amics periodistes per llançar els missatges.

I amb tot aquest panorama no ens hauríem de sorprendre gaire si demà veiem que Adán torna a ser el porter titular i Casillas torna a asseure's a la banqueta. Ara: tampoc caldrà que ens expliquin que és per motius merament esportius, ja tenim una edat perquè ens prenguin més el pèl.

stats