17/12/2011

Ens tornarem a trobar

2 min

Si un és del Barça, aquests últims anys viure a Madrid la setmana després del clàssic és una autèntica satisfacció. Però només la setmana següent. Estem d'acord que la derrota de dissabte al Bernabéu va fer molt mal. Que l'orgull merengue va quedar molt tocat i que han hagut d'admetre la superioritat del Barça. Però a mesura que han passat els dies, la moral blanca s'ha recuperat molt. I a més ha coincidit que Florentino Pérez reafirmava l'aposta de Mourinho en el tradicional dinar de Nadal amb la premsa. I el portuguès s'ha erigit en l'animador blanc aprofitant les quatre rodes de premsa que ha fet des que l'àrbitre va xiular el final a Chamartín, fins i tot aprofitant-se d'una mitja mentida dient allò d'"en dues paraules: som líders".

Ja ho veurem aquesta nit a Sevilla. Tot i que no tinc cap dubte que guanyaran. I tornaran a encadenar una ratxa molt llarga de victòries seguides. Perquè segueixen sent molt superiors a la resta d'equips de la lliga espanyola i de gran part d'Europa.

Si la maneta de l'anterior temporada al Camp Nou va ser un simple accident, l'1-3 de la setmana passada va ser mala sort. I ja està. Solucionat. Nivell d'autocrítica nul. Tampoc serem nosaltres els que els farem veure el bany tàctic que els va donar el Pep. Però sí que ens ha de servir per fer la nostra pròpia autocrítica, i escriure més de cent vegades en lletra ben grossa: "No tornaré a dubtar d'aquest equip".

Perquè des de Madrid van aconseguir crear un ambient en què semblava que ens tornarien la maneta i que ja havien trobat la tecla per guanyar el Barça. Però un cop més Guardiola i aquests jugadors van complir. I d'aquí uns mesos, quan tornem a trobar-nos en Lliga, Copa i Champions (perquè coincidirem a les tres competicions un cop més), ells tornaran a anar crescuts i pensaran que ja no hi haurà més accidents ni mala sort, i que serà el moment de canviar de cicle, que són favorits i que Mourinho és el millor. I nosaltres ja haurem après la lliçó i, amb humilitat, donaren suport al Barça i no en dubtarem perquè ja sabem que Guardiola i aquests jugadors mai ens fan quedar malament.

stats