31/12/2012

Afers Exteriors

2 min

Estem en condicions d'afirmar que, de moment, el departament de la Presidència es dirà departament de la Presidència. I estem en condicions d'afirmar que, també de moment, no es dirà departament de la Presidència i Afers Exteriors com s'havia dit que es diria. Però no estem en condicions de jurar-ho, perquè Francesc Homs, que és titular del (de moment) departament de la Presidència i portaveu del Govern, ha dit que "no es descarta res".

A mi m'agradava el nom de departament d'Afers Exteriors, perquè designa la conselleria que fomenta les relacions amb els governs del món. Per exemple, l'espanyol, l'anglès o el frisó. I les relacions amb els governs del món, ja siguin l'espanyol, l'anglès o el frisó, són relacions exteriors, de la mateixa manera que la conselleria que s'encarrega dels afers del país es diu d'Interior.

El que ha passat, segons deia Francesc Homs, és que "hi ha hagut un error en una nota de premsa i el que val és el decret. El nom del departament és Presidència". Siguem comprensius, sisplau. Sol passar a les notes de premsa. Quantes vegades vols escriure només Presidència i el que escrius per culpa dels follets de la impremta és també Afers Exteriors? Moltíssimes. Pensem que a la primera nota de premsa que la Generalitat va fer pública, la conselleria es deia Presidència i prou. Però després, a la segona nota, es deia Presidència i Afers Exteriors. El nom de la conselleria de Francesc Homs és més misteriós i s'ha modificat més que el nom de Prince.

Però com que Francesc Homs diu que "no es descarta res", voldria posar-hi el meu granet de sorra com a emprenedora. Sisplau, no ens tanquem. Ampliem horitzons. Afers Exteriors és un nom que no està gens malament per a una conselleria, sí. Però, ¿no seria molt millor Persones Humanes?

stats