10/01/2013

Antena 3, La Sexta, el cava i el xampany

2 min

Després que Antena 3 i La Sexta decidissin, per Cap d'Any, brindar amb cervesa en lloc de fer-ho amb cava, hi ha hagut un degoteig d'articles, posts i tuits sobre la qüestió. Bàsicament, de dos tipus. De queixa "perquè es trenca una tradició" i de suport "perquè el cava no ens agrada, en canvi el xampany sí".

El fet de menjar dotze grans de raïm a ritme de les campanades la nit del 31 de desembre em deixa del tot indiferent. I com que me n'abstinc, m'és igual si la resta d'humans brinda amb cervesa en lloc de amb cava. I em serà igual, també, si l'any que ve decideixen que Belén Esteban mengi dotze cacauets i faci dotze rots després. Ara bé, m'ericen els pitons tots els que comparen el xampany i el cava i es queden tan amples. El cava i el xampany comparteixen mètode. Però no raïm! És tan absurd com quan et trobes un llest (sempre n'hi ha) que et diu: "A mi és que m'agrada molt més el Rioja que el Priorat". Quin Rioja, quin Priorat?

Suposo que el que em commou més de tots aquests desenfadats que expliquen, "encara que cogui a segons qui, perquè jo no em callo res, sóc així d'incòmode", que prefereixen el xampany al cava és que no comparin ampolles de la mateixa categoria. És injust i panoli dir que t'agrada més el xampany que el cava perquè t'agrada més el Bollinger que el Carta Nevada. Tenint en compte que el Bollinger val uns 40 euros i el Carta Nevada uns set, només faltaria. A mi no se m'acudiria dir que "el cava és més bo que el xampany" perquè prefereixo el mític Turó d'en Mota (uns 100 euros) al Montaudon (que trobes a Carrefour per uns 16 euros). D'acord. Digues que t'agrada més el futbol anglès que el català, si vols. Però, sisplau, almenys que no sigui després d'haver vist, només, un partit del Barça B i tres o quatre del Manchester.

stats