14/08/2011

Català a la megadisco

2 min

Hem vist imatges a la tele d'aquesta discoteca que l'Ajuntament de Lloret de Mar "ha tancat cautelarment" després que "hi comencessin els aldarulls de la matinada de dimecres". Diu que el local no es podrà tornar a obrir fins que no resolgui els problemes elèctrics que té (se'ls en va anar la llum amb tota la guiriada a dins). No cal dir que un cop tancada la sala hi va haver les tradicionals destrosses al mobiliari urbà.

Ara el pròxim pas és que aquestes destrosses nocturnes que es produeixen cada mes d'agost siguin declarades Patrimoni de la Humanitat, com els castellers i la Patum. D'aquesta manera atraurem un altre turisme. El de qualitat. El turisme autòcton, àvid de veure com aquests joves d'altres cultures enriquidores cremen contenidors i dipositen als peus d'un fanal la Cruji-coca a mig pair que han deglutit fa unes hores (això sí, la dipositen en forma liquada).

El que em sembla esperançador, de tot plegat, és el nom que té la discoteca clausurada: Colossos (amb dues esses). S'ha produït el miracle? Resulta que una megadisco de Lloret de Mar ha estat batejada amb un nom indígena? Recordo el precedent de la discoteca Teatre de Mollet del Vallès, que creava equívocs molt tendres quan senties les xonis a l'autobús de la Sagalés que deien: "As ca a mi m'ancanta anar al Teatra".

I ja que parlem d'això, no puc deixar de rendir un homenatge a un dels pocs clubs (en direm així) de senyoretes que ha estat batejat amb un nom en la llengua de Cesc Fàbregas. Al costat de la Whiskería Chica's o la Whiskería Señoritas, a l'avinguda Sarrià, de Barcelona, hi ha el club Gessamí. M'encantaria saber qui n'és l'amo i a qui vota.

stats