20/12/2012

Enamorada de la moda parlamentil

2 min

Núria de Gispert troba que "un discurs trencador no ha d'anar renyit amb les formes", perquè no veu del tot bé que els parlamentaris de la CUP vagin sense corbata (ells), amb samarretes premamà (ella) i amb xiruques i folres polars (ambdós). Jo trobo que s'equivoca. No cal ser una coach de la moda per albirar que, ben aviat, els cupaires seran carn de carpeta d'adolescent. I només tinc un però a les xiruques: la possibilitat d'una transpiració no del tot eficaç. Són un calçat dissenyat per fer travesses, però no per passar-se el dia a l'escó. Quan fa molta estona que les duus (ho dic per experiència), el que vols és treure-te-les perquè els peus respirin i per comprovar si se t'hi han fet butllofes. No sé si els parlamentaris de la CUP s'airejaran els peus allà mateix, a l'hemicicle. Espero que no, perquè això incomodaria fins i tot els d'Iniciativa.

Els temps canvien. Els periodistes, els mestres, els científics, els escriptors ja no es vesteixen com els seus col·legues de fa segles. I, a més, es jutja diferent els homes que les dones. Les dones podem anar al Parlament amb texans estripats d'Ana Obregón, que no ens diran res. Els homes, no. Per què ha de ser més correcte el bodi negre transparent de la Núria de Gispert d'ahir que l'anorac d'en David Fernàndez?

Els diputats de la CUP estan obligats a no anar vestits amb corbata perquè els seus votants no els ho perdonarien. D'acord que, durant el tripartit, el president de l'Associació de Fabricants de Corbates va enviar una carta de queixa a Josep Bargalló perquè no duia l'adminicle en qüestió. I d'acord que potser ara l'home s'està provant de penjar d'una biga amb una corbata de piquets. Però, en canvi, potser l'amo del Gremi de Fabricants de Material de Muntanya ara li està enviant una caixa de piolets i grampons a David Fernàndez.

stats