Misc 02/07/2013

Interès general

i
Empar Moliner
2 min

El polític Albert Rivera diu que farà una pregunta parlamentària per saber quant va costar el Concert per la Llibertat, que va reunir 90.000 persones al camp del Barça. I jo faré una pregunta extraparlamentària i retòrica, amb permís de la companya Mònica Terribas: per què?

Si l'Albert Rivera vol saber els diners que va moure l'esdeveniment, pot consultar la pàgina web d'Òmnium Cultural. Quan hagin fet comptes ho penjaran. Ho dic perquè els diputats haurien de ser ecològics i fer servir les preguntes parlamentàries per a les qüestions importants per als ciutadans que els paguem, no per a les que no tenen cap misteri. Ara bé. Per què vol saber l'Albert Rivera quant va costar el concert, si resulta que el públic va pagar-se l'entrada i els artistes van actuar sense cobrar? Fent una pregunta així, sembla que vulgui confondre els que no ho saben, perquè, precisament, es pensin que el concert va ser subvencionat i organitzat per polítics. Aviam si ara preguntar el preu dels concerts es posa de moda i demà la Sánchez-Camacho (que sempre va una mica més tard) també fa una pregunta parlamentària per saber quant va costar el de Justin Bieber.

I anem a l'altra qüestió que amoïna el company de Jordi Cañas: els recursos que va destinar-hi TV3 per retransmetre'l. Des del moment que vol saber això, és que considera que el concert no s'hauria hagut de donar en directe, suposo. Però, amb quin criteri? El concert va moure 90.000 civils i innombrables artistes que demanaven pacíficament al món el dret a votar el seu futur. Si aquest concert hagués tingut lloc a París o a Londres la tele pública és clar que l'hauria donat. Si resulta que TV3 no hagués hagut de gastar recursos per transmetre el concert, per què en Rivera no es qüestiona que TV3 transmeti els partits del Barça? Quina diferència hi ha entre un espectacle privat i l'altre?

stats