09/04/2011

Marqués de Cáceres

2 min
Marqués de Cáceres

Als migdies de Catalunya Ràdio entrevisten en Marc Boada, presentador del Quèquicom , del Canal 33. És un programa que m'encanta.

En cert moment en Boada explica que quan se'n va a la muntanya a buscar restes de dinosaures s'hi endú una ampolla de vi de la Rioja. Com que sóc a l'estudi, li pregunto per què. Potser perquè li agraden els vins fets amb la varietat ull de llebre, que és amb la varietat amb què majoritàriament s'elaboren els vins de la Rioja?

Perdonin. He dit ull de llebre. Sóc una antiga. Perquè ara figura que quan vas a segons quin restaurant amb carta de vins treballada et ve el sommelier i no diu ull de llebre, sinó tempranillo . Quan li preguntes per què en diu tempranillo et contesta que és perquè així és com en diuen a la Rioja. Ah. Doncs, diré més. A la Rioja, dels pebrots en diuen pimientos .

El cas és que en Boada, a requeriments d'aquesta dona, explica que el vi que porta és Marqués de Cáceres. Però després -cosa que l'honra- confessa que ho ha dit per dir. No porta vi, i aquest és el primer que li ha passat pel cap.

És interessant. El Marqués de Cáceres, de la Rioja, és el primer que li ve al cap a un científic (que és un home que s'hi fixa). No li sonava el Penedès, el Montsant, el Terra Alta, el Pla de Bages... I probablement per això, si un dia va a prendre vi, serà el que demanarà. Em sap greu. I no perquè jo trobi que s'han de consumir vins catalans i no de la Rioja. Sinó perquè li puc jurar que hi ha vins catalans infinitament i estratosfèricament més emocionants que el d'aquest marquès.

stats