Misc 03/07/2013

Pagaré un vi a l'Albert Rivera

i
Empar Moliner
2 min

L'Albert Rivera em dirigia un tuit a propòsit de l'article d'ahir. Deia "No preguntarem pel cost del concert, preguntarem per què TV3 emet en prime time un míting separatista amb música". Com que sóc dona de caràcter i a Twitter només en pots fer servir 140, li he proposat de parlar-ne davant d'un got (que pagaré jo). Ha acceptat.

La qüestió que ens ocuparà és, doncs, si TV3 hauria hagut d'emetre el concert. Ell en diu -maliciosament- un "míting separatista amb música". No ho és. Un míting és un acte protagonitzat per polítics, i allà no n'hi havia. És separatista? Per descomptat. Però, com que no hi era, m'abstinc de "fer un Rahola", que és la figura literària que consisteix a no anar al concert perquè tenies "un compromís televisiu previ" però, igualment, fer un article a La Vanguardia on opines (com si hi haguessis estat) sobre si va durar massa i sobre si no s'hagués hagut de parlar de Palestina.

Quan el 2005 els immigrants es van tancar en esglésies de Barcelona per demanar "papers per a tothom" en vam parlar als papers, perquè trobàvem que si hagués passat a París en parlaríem. I tot i parlar-ne, jo no simpatitzava amb la causa, perquè els immigrants tancats només eren homes, cosa que em feia preguntar on estaven "tancades" les dones. Si aquest Concert per la Llibertat l'haguessin fet a París, la tele pública no l'hauria donat?

No m'agradaria que TV3 retransmetés un concert espanyolista amb 90.000 assistents (perquè no m'agradaria que existissin 90.000 espanyolistes), de manera que entenc en Rivera. Però consideraria que, com tot acte multitudinari i pacífic organitzat per la societat civil, s'ha d'ensenyar. La força del sobiranisme és que és un moviment civil que ha arrossegat els polítics. L'espanyolisme diria que és just el contrari. Però n'hem de parlar davant d'un got.

stats