24/01/2013

Quins webs, els del monarca...

2 min

Llegeixo a l'ARA que el monarca Joan Carles estalviarà 35.000 euros en el manteniment de la pàgina web. I sí. No es pot dir que sigui una mala notícia. De fet, figura que és una bona notícia. El monarca Joan Carles estalviarà 35.000 euros en el manteniment de la pàgina web. Per què, doncs, llegir-ho m'ha fet cridar "Manel, baixa"? Potser perquè m'ha produït la mateixa sensació àcida a l'estómac que si un mascle em digués: "Mira si t'estimo que no et pegaré mai". Gràcies, home. Com diria el Gitano de Balaguer en una de les seves cançons més famoses: "Quin detall..."

Que el monarca estalviï 35.000 euros en el manteniment de la pàgina web vol dir que la pàgina web (ens) costa més de 35.000 euros. No sabem quants, perquè no ens desglossen els pressupostos, però diria que són molts euros, pel servei que (ens) fa. El meu amic informàtic a l'atur diu que potser els Borbons tenen una web exclusiva. És a dir, que no comparteixen allotjament amb membres del populatxo que també puguin tenir web. Allotjar-se sol, ja sigui en un alberg o a la xarxa, t'evita molts atacs, sí. Però també em diu el meu amic informàtic a l'atur que per sis mil euros a l'any tens un allotjament en solitari. M'agradaria saber qui és l'emprenedor que l'ha construït i el manté, per curiositat.

Aquests dies parlem de crear estructures d'estat a Catalunya, de cara a la consecució de la independència. Però jo diria que, mentrestant, potser Espanya n'hauria d'eliminar unes quantes. Mantenir palaus reials amb 45 cotxes i 68 xofers només es pot pagar si el monarca té colònies. Se m'ericen els pitons si penso que el magnànim estalvi en el manteniment de la pàgina web és equivalent al pressupost anual de dues famílies.

Un rei que de veritat estimés els súbdits tancaria la pàgina web i es faria un compte de Facebook. Així finalment sabríem quines persones té afegides com a "amigues".

stats