08/12/2011

Ramadà, ding, dong

2 min

El president de la CEOE, Joan Rosell, proposa "passar tots els festius a dilluns i deixar de tenir ponts com el de desembre" perquè és (el pont aquest) un "autèntic escàndol". La proposta consisteix, doncs, a passar tots els festius al dilluns següent i només deixar tres dies inamovibles: l'1 de gener, Cap d'Any, el dotze d'octubre, Día de la Hispanidad, i el 25 de desembre, dia de Nadal. El ministre de treball en funcions, Valeriano Gómez, ho troba "valorable i raonable".

Home, jo veig bé passar els festius al dilluns següent per estalviar costos. I veig raonable no canviar el dia de Cap d'Any, més que res perquè la festa que se celebra justament és la del començament de l'any, el dia 1 de gener. En canvi, trobaria bé canviar tots els altres dies, inclòs el de Nadal, a un dilluns, més que res perquè tothom considera que aquesta data -el vint-i-cinc de desembre- és aproximada.

Ara bé. Si movem el dia de Reis, per què no movem el Día de la Hispanidad? Per quins set euros ha de ser més sagrat el Día de la Hispanidad que el de Reis o que el de l'Onze de Setembre? Haurem de celebrar l'Onze de Setembre el dia disset de setembre (que cau en dilluns) i seguirem celebrant el Día de la Hispanidad el 12 d'octubre, caigui quan caigui? La culpa que algú parli de canviar el calendari de festes no és nostra. És de Peces-Barba. És ell qui (després de considerar la possibilitat de bombardejar Catalunya, he, he) va decidir firmar la Constitució la mateixa setmana de la Puríssima. Això és el que no s'entén. Que l'Onze de Setembre caigui en dimarts és perfectament assumible.

De tota manera, si ens treuen l'Onze de Setembre per mor de la productivitat, espero que Joan Rossell es plantegi eliminar també el Ramadà en dies laborables intersetmanals.

stats