16/10/2012

Subvencionem!

2 min

El ministre Wert diu que subvencionarà escoles privades perquè ensenyin en llengua castellana a Catalunya. I que tant li fa si els que demanen el servei són un sol alumne, tres o deu.

Que aprendre el català i el castellà a l'escola és fàcil per als alumnes ho demostra ell mateix, que jura que ha après, tot sol, el català. Però vet aquí que hi ha tres o quatre famílies que troben que els seus fills no saben espanyol. Per exemple, llegia diumenge a La Razón el testimoni (no cal dir que escruixidor) d'una estudiant de periodisme de 21 anys que va anar a viure a Madrid i "li va costar molt el canvi que suposava haver d'escoltar totes les classes en espanyol" perquè "començava a escriure en espanyol i acabava en català".

És normal, això? No gens. Podria ser una exageració? Podria. No ens enganyem, si a casa teniu determinada ideologia, que la nena s'equivoqui amb el català i el castellà està ben vist. No seria el mateix equivocar-se amb l'anglès i l'espanyol, per exemple. I també podria passar que la mossa fos molt manta i no s'hi fixés. Jo si fos sa mare i la veiés confondre (a la seva edat!) la y i la i la faria copiar. I, esclar, també pot passar que tingui limitacions i no estigui preparada per a una carrera on no confondre dues llengües que aprens des de petita és tan important. Moltes vegades, els pares no volem admetre un fracàs dels fills i en culpem el sistema. Hauríem de veure quines notes treu en altres matèries per veure si el problema és ella i necessita reforç.

Per tant, estic impacient per veure quan obrirà en Wert les noves escoles. Ens en posarà una per cada capital (de província)? Pagarà autocars als que siguin de lluny? ¿Els catalanoparlants que viuen a Cáceres també poden demanar el mateix servei a la inversa? ¿I no seria més baratet, tenint en compte la demanada, posar-los un professor particular a casa com tenien la Heidi i la Clara?

stats