17/01/2013

Vicky, Cristina, Chueca

2 min

Amb una joia que no havia experimentat des que Sheldon Adelson ens va abandonar, llegeixo que "la imatge exterior de Catalunya és pitjor que la d'Espanya". Ho ha dit el director de l'Observatori de la Marca España, que n'acaba d'encarregar un estudi (imprescindible) de 2.700 entrevistes en 5 països, entre els quals, l'Argentina i els Estats Units. Catalunya només treu 6,1 punts enfront d'Espanya, que en treu 6,5... Per tant, l'home ha declarat: "Si Catalunya es pensa que la rebran amb els braços oberts s'endurà una sorpresa". Li faria un petó a la boca.

Li faria un petó a la boca si m'ho pogués creure. Però no m'ho puc creure. No treballo per a la marca España (què més voldria) i no he fet preguntes a 2.700 estrangers. Però volto per Barcelona i he contestat preguntes de 2.700 guiris que volen saber on és "La Seigraida Feimilia" o "The Paisseig Desgràssia". Puc dir que un gran nombre de guiris que visiten Catalunya es pensen que Catalunya pertany a Espanya i que Espanya és una província de Mèxic. Els barrets de mexicà que venen a la Rambla pèrfidament, per confondre'ls, hi ajuden. Però també hi ajuden altres qüestions (ho dic per si el director de la Marca España hi vol posar remei) com per exemple els videojocs. Al famós i molt venut Resident Evil 4 , per exemple, l'acció passa a Madrid. I els zombis madrilenys parlen amb un accent més mexicà que el de Cantinflas.

Si fos cert que al món valoren més Espanya que Catalunya, voldria dir que tots els guiris que hi ha cada dia a la Sagrada Família, a la Pedrera, a Port Aventura, Montserrat, al museu del Barça i a la Rambla no tornaran. Preferiran anar a veure la Cibeles i el Santiago Bernabéu i el poble natal de Rocío Jurado. Els juro per Woody Allen que no tindrem tanta sort.

stats