26/04/2011

Abans que tot, el comerç!

1 min
Abans que tot, el comerç!

Llegeixo al diari que la Generalitat vol "permetre als propietaris d'un pis de protecció oficial que es comprin una segona residència". Carles Sala, el secretari d'habitatge, ha explicat que d'aquesta manera es "reactivarà el sector del totxo" (es refereix al sector de la construcció), que "ara té mil pisos buits que no hi ha manera de vendre".

Una persona que té accés a un pis de protecció oficial és la que no té diners per comprar-ne un de renda normal. És per això que el govern l'ajuda a comprar-lo més barat. Sempre hi ha hagut més aspirants a pis de protecció oficial que pisos de protecció oficial, per tant, els que hi tenien dret havien de passar un sorteig. I, lògicament, com que el pis que compraven era més barat gràcies als impostos de tothom, se suposava que no podien comprar segones residències. Ara, la llei canviarà.

Ho veig bé. Hi ha famílies que viuen en pisos de protecció oficial que no podran comprar-se mai una segona residència. Però n'hi ha que sí. N'hi ha que han pogut estalviar durant anys els diners que destinarien a una hipoteca de renda normal i ara poden pensar a tenir una caseta a la Cerdanya. Com deia el senyor Esteve "abans que tot, el comerç". Però trobo que el govern també ha de pensar en mi. Jo també podria reactivar l'economia. No tinc dret a una casa de protecció oficial, i com que pago una hipoteca de renda normal no em puc permetre una segona residència. I em faria molta il·lusió. No troba el senyor Carles Sala que, per a les persones com jo, hauria de posar a la venda segones residències de protecció oficial?

stats