OPINIÓ
Portada 04/08/2015

Els morts de Ceuta i els lleons de Zimbàbue

2 min

El problema del sistema democràtic és que et fa corresponsable dels actes dels polítics que has votat. Aquest podria ser un argument a favor de l’abstenció, però amb l’abstenció tampoc pots pretendre rentar-te les mans.

Si estàs disposat a cercar ossos en el lleu, la indústria farmacèutica no et podrà garantir ansiolític ni somnífer eficients. Anant només a un dels actes de més embalum, no sé si la meva consciència podria suportar haver votat un partit que ha confeccionat la nova Llei d’immigració del conservador David Cameron; o el pes de la teoria i la pràctica que el govern del PP elabora i aplica a qüestions com el de la dita immigració il·legal. Ja ho saben, els votants d’aquest partit, que tenen una part de responsabilitat en aquesta actitud dels 'populars'? L’assumeixen plenament?

O potser al·leguen ignorància? Quan votaren el PP, l’actitud d’aquest partit era més que previsible a tenor de l’activitat parlamentària desenvolupada al Congrés entorn d’aquesta qüestió. Sabíem que, si el PP arribava al poder, la solidaritat humana no il·luminaria el Nord del govern. En mans d’un home de l’Opus Dei, Jorge Fernández Díaz, el tracte donat als desheretats de la Terra és tan lluny dels principis que en teoria nodreixen el cristianisme, que reclama un pronunciament clar per part de les jerarquies eclesiàstiques. Però no espereu miracles. El comissari europeu de drets humans ja va avisar que no es podia legalitzar el que és il·legal –no coneix prou bé Espanya–, referint-se a les “devolucions en calent” i al seu nou tractament legislatiu espanyol.

Qui no s’ha preguntat mai si els votants del PP assumeixen les morts en aigües de Ceuta per boles de goma?

No sé per què, però tenc la sensació que a una majoria d’aquests ciutadans els incomoda més l’odiosa mort de lleons a Zimbàbue. Al capdavall, es tracta d’una qüestió de sensibilitat.

stats