Publicitat
Publicitat
image-alt

OBSERVATORI

JAUME ABELLANA PUYOL

L’oportunitat que ens dona el menjar halal

En un món en què el consumidor cada dia es preocupa més per l’origen i per com han estat produïts els aliments, la certificació va en augment. Avui us voldria parlar de la importància dels certificats,...

Mel d’aquí, sisplau

Les abelles i altres pol·linitzadors són essencials per garantir la seguretat alimentària mundial, ja que en depenen -directament o indirectament- el 75% dels cultius agrícoles. L’impacte econòmic que tenen...

La biomassa és el futur

En les últimes setmanes els elevats preus de l’electricitat i la calefacció han omplert gran part de les portades de la premsa. Les causes d’aquests preus elevats són múltiples: falta de vent, de sol,...

El model que tenim

Amesura que els sectors econòmics s’han professionalitzat i han pogut competir, s’han concentrat geogràficament. La producció d’aliments no n’és una excepció, i és el que passa amb la producció hortícola...

Solucions a la crisi del sector lleter

Si hi ha un sector a Europa relacionat amb el sector primari que fa anys que està en crisi és el de la llet. Cal fer una mica d’història: després de la Segona Guerra Mundial, Europa patia una gran falta...

El problema de l’aigua a l’agricultura

Tres quartes parts de la Terra estan cobertes per aigua, però quanta d’aquesta aigua és dolça? En realitat, tan sols un 3% de tota l’aigua del planeta. I si d’aquesta en restem la dels casquets polars, ens...

Els antibiòtics i la indústria de la carn

Els antimicrobians són substàncies químiques produïdes per microorganismes per defensar-se d’altres microorganismes. Gràcies a Alexander Fleming, els humans utilitzem aquestes substàncies per combatre les...

L'absurda fòbia als transgènics

La victòria electoral de Donald Trump ha sigut celebrada per alguns sectors de la política europea, i en menor mesura de l’espanyola i la catalana. Però no perquè el futur quaranta-cinquè president dels EUA...