Publicitat
Publicitat
image-alt

BLOG GASTRONÒMIC

JOAN BERENGUER

Els licors i la xocolata

La xocolata fou durant molt anys un costum -beguda?, menjar?- altament social, d’oferiment pràcticament obligat a les visites. Representava aquest ‘tea five o’clock’ dels anglesos. Els nostres avis li...

Cervesa i salut

Un tòpic molt difícil de desmuntar és el que relaciona l'obesitat amb el consum de cervesa. Res més allunyat de la realitat. La comunitat científica, en la seva totalitat, començant pels dietistes,...

Desmuntant tòpics

Avui en dia ja no es redueixen els arguments de venda a la menció d'una prestigiosa Denominació d'Origen, perquè tothom coneix grans vins que estan reconeguts per denominacions genèriques –Vins de la Terra,...

L'origen de la gastronomia

A finals del segle XIX els francesos inventen la paraula gastronomia, derivada dels vocables grecs 'gaster' (ventre) i 'gnomos' (lleis). En els seus inicis la paraula gastronomia volia diferenciar el menjar...

Les festes nadalenques

Com cada any, s'apropen les festes de Nadal, plenes d'ocasions per gaudir dels plaers de la bona taula. La tradició vol que l'ideal de felicitat que embolcalla els darrers dies de l'any i els primers del...

La cuina de la tardor

Al llarg dels anys la cuina ha esdevingut un tema cabdal en el desenvolupament dels pobles. El component d'arrelament en la cultura i en la història que té la cuina és innegable. A més d'això, darrerament...

La psicologia del menjar

Umerto Eco, en el seu llibre 'La psicologia del vestir' ve a dir que l’abillament de la persona la defineix. A mi em sembla que tant o més succeeix amb la forma de menjar de cadascú.Són sorprenents les...