20/12/2011

Pentinant amb paciència la cresta de Neymar

2 min

Va aterrar al Japó amb la disfressa de crac i, segons alguns, disposat a amenaçar l'hegemonia de Messi. Al final del partit vam observar un noi de dinou anyets a un pas del plor per la derrota després de topar bruscament amb la realitat. A Neymar tot li havia sortit bé. Havia liderat el Santos a la Libertadores instal·lat còmodament a l'ombra de Pelé, capitalitzant les esperances dels brasilers, que aspiren a recuperar la fenominació d'origen " Jogo bonito ". Tot això a ritme de Ai se eu te pego acompanyat d'un look que li permet fer calaix. A la seva particular bombolla tot hi encaixava. Fins que el Barça i Messi li han passat per sobre.

Si no s'espatlla, és impacient o s'equivoca en els passos, Neymar està cridat a ser el jugador referència de la pròxima generació. Dir-ho 48 hores després de la final del Mundial pot semblar sacrilegi, però es tracta d'una sensació generalitzada en el món del futbol. I compartida pels entrenadors del Barça, que li segueixen l'evolució. Possiblement es tornaran a registrar hostilitats Barça-Madrid per fitxar-lo a partir del 2014. L'exhibició blaugrana a Tòquio és un argument poderós, una mena de campanya de màrqueting, perquè la decisió del jugador sigui instal·lar-se a prop del Mediterrani i participar de la sintonia que diumenge va veure com a espectador en lloc de buscar casa a la Moraleja per ser una miqueta més ric. El Barça s'ha estalviat molts diners perquè els jugadors només han volgut marxar al Camp Nou en cas de deixar els seus clubs d'origen, que no han pogut marejar els negociadors blaugranes amb altres ofertes.

Una altra sentència que pot semblar pecat però que va a missa. Si el president del Barça no fos Sandro Rosell, Neymar seria ara jugador del Madrid. Florentino Pérez es va plantejar l'objectiu d'assegurar-se el geni del futur i fins i tot va enviar un metge al Brasil per fer-li una revisió mèdica. A l'estiu Rosell i la seva gent de confiança es van reunir amb els familiars que assessoren el jugador. Després d'aquella reunió, Neymar ha renovat fins al 2014 i corre el risc de fer-se pesat de tantes vegades com elogia Messi i el Barça.

Sabrem el seu futur abans del Mundial 2014. Si es compleixen els plans de Rosell la cresta de Neymar onejarà al costat dels looks més casolans dels Bartra, Montoya, Muniesa, Sergi Roberto i Rafinha, que a poc a poc han anat renovant per ser la base del Barça 2.0. Ara bé, no es pot permetre que el món interpreti que hi ha una disputa prematura entre ell i Messi. És l'única condició.

stats