27/12/2011

Els nens que pugen trien la via Pedro

2 min
Pedro Rodríguez, un exemple per als joves.

La litúrgia adquireix rellevància especial en aquests casos. El president Sandro Rosell ha estat present en la firma de tots els jugadors del Barça B que han passat per oficines aquests dies per renovar. Talment com si fossin fitxatges estrella. En major o menor mesura, tots ells han rebutjat ofertes milionàries. Ofertes que els resoldrien la vida i que els convertirien de manera immediata en jugadors de primer nivell. En canvi, en una decisió que sembla contra natura en un món amb tan poca pausa com el futbol, tots ells han coincidit a seguir a Segona i apostar-ho tot a la possibilitat de fer aviat el camí que separa el Mini del Camp Nou. Dit d'una altra manera: s'han estimat més seguir el camí de Pedro Rodríguez que el de Nolito.

Ara que la competició s'ha aturat repassem com puja la canalla . Martín Montoya ha estat l'últim a passar pel despatx del president. Quan Luis Enrique feia rotacions inacabables ell i Nolito eren les úniques apostes segures per a l'onze. Més que solvent en defensa, ha evolucionat tant en el joc ofensiu que fins i tot Del Bosque el va cridar per a una concentració de l'absoluta. Apareix com un candidat a compartir minuts amb Alves des d'un rol secundari. Els pocs que van habitualment al Miniestadi difícilment conceben una defensa sense Montoya, Bartra i Muniesa. Són noms que cada cop es faran més familiars per al gran públic. Bartra acaba de firmar la renovació i l'any que ve tindrà fitxa del primer equip, a Muniesa li han de comunicar per contracte abans del 30 de juny. Al mig del camp apareixen noms il·lustres. Jonathan Dos Santos té la confiança absoluta de Guardiola, que ha intervingut en la seva renovació quan el mateix jugador ja es veia més a fora que a dins. Sergi Roberto agafa el paper de líder d'aquesta generació. Segur que no li agrada però costa no comparar-lo amb Cesc Fàbregas per potència i arribada. A tots aquests noms afegim-hi els d'Isaac Cuenca, jugador de facto del primer equip i el pròxim a fer-se la foto; Rafinha, que encara li toca un any més al filial per qüestió d'edat i que per això no es va fer la fotografia amb el president; i Tello, el jugador més en forma del filial.

El Barça s'ha garantit el relleu del millor equip de la història per intentar-ne una versió 2.0. S'ha assegurat que no se li escapi una generació prometedora. Un grup de professionals que han preferit esperar un relleu natural a tenir massa pressa i haver de refer el camí a l'estil de Cesc Fàbregas. Per això la litúrgia de la foto amb el president. És la primera part d'una revolució que veurem esclatar a l'estiu. Perquè difícilment hi ha lloc per a tots els que ja hi ha i per als que pugen.

stats