05/11/2011

Bona nit i bona sort...

2 min

Dijous a les dotze de la nit a TV3 i al 3/24 encetaven la cobertura de la campanya electoral. La frase més repetida va ser la de la "tradicional enganxada de cartells" que, si ho jutgem pel que vam veure, no va ser ni tradicional, ni enganxada, ni de cartells. En tot cas es podria canviar per "la típica pujada a l'escenari". Ara tot passa en locals on, dalt d'un escenari, hi col·loquen (en funció del pressupost) unes pantalles on es projecta la imatge del candidat i tots aplaudeixen. O això és el que ens van ensenyar per televisió.

El periodista Joan Torruella des dels estudis del 3/24 va anar donant pas a les diverses connexions fent servir els tòpics habituals: "El tret de sortida a la campanya" i que "els partits s'abocaran a demanar el vot". Totes les connexions van funcionar sense problemes tècnics. En la ronda d'entrevistes és curiós com Duran i Lleida respon a totes les preguntes fent un constant moviment de negació amb el cap. Era evident la cara d'esgotament de Chacón. Jorge Fernández Díaz més que respondre va semblar que enviés ell mateix una crònica del seu propi acte. Darrere d'Alfred Bosch era divertit com feien agitar els pals de les banderes als militants més joves per crear sensació de multitud i rebombori. I, en el torn de Joan Coscubiela, cridava l'atenció el fons desolador del típic final de casament. Torruella, concret i precís amb les preguntes, va acabar totes les entrevistes combinant ordenadament el "Bona nit i bona campanya" amb el "Bona nit i bona sort", expressió que ens remet a la cèlebre frase d'Edward Murrow en l'època de la Caça de Bruixes de McCarthy.

Després, per oferir l'arrencada de campanya del PSOE a Alcalá de Henares, van utilitzar (clarament senyalitzades) unes imatges realitzades pel mateix partit amb l'oportunisme que els van colar entremig un logotip del partit i l'eslògan a pantalla complerta com si fos un anunci. És evident que en campanya ningú no perd pistonada.

stats