15/12/2011

Bono i la Rottenmeier

2 min

Hi ha polítics que es pensen que l'única finalitat de les entrevistes televisives és fer servir els periodistes com a simples megàfons. I més si són dones. És el que li va passar dimarts al matí a José Bono a Los desayunos de TVE amb Ana Pastor. Hàbilment, Pastor va desemmascarar l'estratègia típica de Bono. L'expresident del Congrés llueix arguments barroers i populistes camuflant-los de lloable franquesa. Ella li va evidenciar amb comentaris ferms i amables que defugia donar explicacions i Bono ho va trobar impertinent: «Usted tiene que ir a una tertulia más que a una entrevista».

Va optar pel mateix mètode que Artur Mas amb Terribas: desacreditar una periodista que aguanta massa bé el combat. Com que a Bono se li aguditzava la veu de tan neguitós com estava, ella amb molta calma i sempre somrient li va deixar anar: «Creo que están más nerviosos en el PSOE que los periodistas, permítame que se lo diga. No es una lección, es un comentario solamente...» Això venia per una envestida inicial de Bono. Ell, incòmode, va contestar «¡Esta mujer es tremenda!» I continuava: «Usted, es que no ve los 'Telediarios'... Tiene que verse luego y verá usted la imagen que da de señorita Rottenmeier. ¡Es tremenda!» Pastor va murmurar «Lo que hay que aguantar...» I ell: «Pero esto se lo digo riendo, no como otros que se han peleado con usted». «Sí, pero ninguno me ha llamado Rottenmeier. Si lo de la Chacón ha sonado mal, con lo de Rottenmeier estan aquí ardiendo. Fíjese si hay libertad en TVE que me puede llamar Rottenmeier y seguir viniendo a 'Los desayunos'». Bono es va defensar dient que «cada zapato tiene su horma y a su manera de preguntar hay una manera de responder».

Mentre els polítics confonguin les bones preguntes amb la impertinència vol dir que els periodistes ho estan fent bé. I el dia que perdin la por a les bones preguntes voldrà dir que tots hi haurem guanyat amb els polítics que ens han tocat.

stats