23/12/2011

Loteria: tanta, tanta caspa

2 min

El sorteig televisat de la Loteria de Nadal a TVE fa perdre qualsevol esperança de progrés. Malgrat els esforços dels presentadors per convertir la narració en una retransmissió d'alegries, el programa ens transporta a Cuéntame . Els nens et fan llàstima, els adults et fan por i sents entre compassió i avorriment pels periodistes que narren. Com en els darrers anys, Ana Belén Roy i Miguel Ángel Box es dediquen a fer petar la xerrada per amenitzar la cantarella dels infants. Comentaris cursis, bledes, tòpics, insulsos...

L'únic element de modernitat (si és que encara ho podem considerar una modernitat) són els SMS dels espectadors en pantalla. Ana Belén Roy va proposant temes, del tipus " Qué famoso os gustaría que os tocase en la lotería y de qué lo disfrazaríais? " Surrealista. S'hi deuen haver passat hores per trobar aquesta fantàstica idea per amenitzar el sorteig. Les respostes: "A Cristiano Ronaldo con el traje de Messi " o " A Sara Carbonero de Papá Noel ". I un cop llegides els presentadors fan veure que els fan molta gràcia. Mentrestant connecten a peu de pati de butaques amb Eva Hernández, amb aportacions periodístiques del tipus: " Esos bombos de Navidad que no paran de girar... Creo que no se me va a olvidar hasta el año que viene... " I apa, anem passant el matí: "Ay mira, pobre, se le acaba de caer la bolita, pero no pasa nada ". " ¡Venga! Mucha suerte en Cádiz ", " Carlos, saludos para ti ". " Mi abuela de 104 años está saltando de alegría porque le han tocado 2.000 € ". I Ana Belén Roy contesta: "¡Anda! ¡104 años! ¡Pues qué alegría! ¡Y está saltando! " Per acomiadar el sorteig, Miguel Ángel Box diu: "Ana Belén, tus sueños hacen posible la Lotería de Navidad ". I ella: " ¿Mis sueños? " I ell matisa: " Mmm, bueno, es el eslogan de este año... ". I conclou la periodista: " Ah. Pues feliz Navidad ". Xim-pom.

L'única diferència que han aportat les noves tecnologies és que tenen veu tots aquells a qui no ha tocat res per explicar justament això. Anem enrere.

stats