04/01/2013

Al Camp Nou amb el guió del Bernabéu

3 min
Sergio García celebra un dels dos gols que l'Espanyol va aconseguir al Santiago Bernabéu.

BARCELONAAmb un futbol pràctic i realista. Ple de confiança, d'energia, de convicció. D'humilitat i solidaritat. Aquest és el pla amb què Javier Aguirre està conscienciant els seus futbolistes que cal sortir al Camp Nou per enfrontar-se diumenge al Barça. Sergio García, com a altaveu del vestidor blanc-i-blau, va afirmar ahir en roda de premsa que "no és impossible" derrotar el Barça al seu estadi i va recordar l'1-2 de fa quatre temporades, quan l'exblaugrana Iván de la Peña, amb dos gols consecutius, va gelar els culers. Ell, també format a La Masia, no té "cap espina clavada", però somia marcar un gol al Camp Nou.

Ara bé, no és aquell partit el que serveix de motivació a la plantilla de l'Espanyol, sinó l'empat a dos gols que es va aconseguir contra tot pronòstic al Santiago Bernabéu fa dues jornades. "Es parlava que el Madrid ens guanyaria fàcilment perquè no estàvem bé i al final vam poder treure un punt. L'equip se'l va merèixer perquè vam treballar i ara farem el mateix", va assegurar el davanter.

Que l'equip jugui compacte, que defensi amb ordre i aprofiti les ocasions que tingui són algunes de les claus del partit. El de Bon Pastor, a més, n'hi afegeix unes altres per guanyar, que són "estar molt més bé que ells, intentar que no estiguin còmodes al camp i jugar els 90 minuts que duri el partit al límit, sense cap badada".

De moment, Javier Aguirre segueix preparant el derbi amb dobles sessions a Sant Adrià, que estan servint al tècnic de pretemporada per introduir nous mecanismes col·lectius a un equip que amb prou feines va poder preparar durant l'exigent mes de desembre. En cap de les dues sessions d'ahir va poder participar Raúl Rodríguez, afectat d'una gastroenteritis que ja li va impedir jugar el Catalunya-Nigèria de dimecres. Tampoc va entrenar-se amb normalitat el porter Cristian Álvarez, que arrossega molèsties als isquiotibials de la cama dreta des de fa setmanes i segueix sent dubte per al partit. Fins a última hora, els metges no confirmaran si pot jugar.

Ja està pensant en el derbi el president de l'Espanyol, que ahir va assegurar que es conforma a puntuar. Per Joan Collet, el Barça és "el millor equip de la Lliga i possiblement d'Europa i del món", i això fa que sigui "difícil" treure punts al Camp Nou. Tot i així, el màxim mandatari afronta el partit "il·lusionat i amb ganes, com la resta de la plantilla".

Collet: "L'embús va ser patètic"

L'endemà del Catalunya-Nigèria, Collet va aprofitar l'estat de crispació pels greus embussos que es van viure per arribar a l'estadi de Cornellà-El Prat per demanar a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat que actuï urgentment per millorar l'accessibilitat de l'estadi periquito. "Espero que en prenguin nota perquè va ser patètic. Nosaltres ho vivim cada quinze dies i ja m'ho esperava", va afirmar, contundent.

A més, i un cop obert ja el mercat d'hivern de fitxatges, Collet va negar que hi hagi cap negociació avançada i ho va deixar tot en mans del director tècnic Òscar Perarnauc.

Seguint amb la tradició de les festes nadalenques, el president va encapçalar ahir la visita als hospitals de la Vall d'Hebron i Can Ruti per compartir regals amb els nens malalts, juntament amb els membres del primer equip, els consellers Rafael Entrena, Montserrat Tordera i Ramon Robert, la vicepresidenta de la Federació Catalana de Penyes, Araceli Pérez, i el patró de la Fundació del club, Josep Lluís Masriera.

stats